

Grosshandlarens premium lager
Maltig smak med inslag av rågbröd, knäck, torkad frukt och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fläsk- och lammkött.
Denna öl är, som all annan lager, kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier.
ART NR 1564 | GROSSHANDLARENS PREIMUM
LAGER | ALK 5,7 % | 14,90 KR
Lammkorv
Av Anders Bergman, medlem i Köttkoma
En humlig lager till kryddiga lammkorvar. Vi säger bara, slurp!
Recept
Köttet är blandade fettrika delar från framdelen av lammet. Köttet är tärnat och försaltat med 2% nitritsalt i ca 1 dygn. Malde köttet 1 gång på mellangrov hålskiva. Blandade färsen, isvattnet och kryddorna för hand tills det blev ordentligt klistrigt. Stoppade i 28 mm kollagenfjälster och värmebehandlade i ugn till 68 graders innertemp. Stegvis värme i ugnen. Började på 50 grader, sedan 60, sedan 70 och avslutade på 80 en kort stund. Totalt 4:15 timmar. Kylde ner korvarna i en täckt plåt utomhus.
2% nitritsalt i båda
10% isvatten i båda
Korv 1:
1% pressad vitlök
0,8% svartpeppar, grovt mortlad
0,3% rosmarin, mortlad
0,3% timjan, mortlad
Korv 2:
1% "fem peppar" (0,2% av vardera svart, vit, rosé, grön och krydd)
Alla procentsatser i vikt.