top of page
bergh-riesling-278x1200.png

BERGH RIESLING – EXKLUSIV NYHET FRÅN TRENDIGA ÖSTERRIKE!

Framgångssagan med de kvalitativa vinerna från Bergh fortsätter. Nu lanseras Bergh Riesling – en av vinvärldens trendigaste druvor från ett av vinvärldens trendigaste ursprung! En druvtypisk Alpriesling med fylliga smaker av päron, limezest och färsk ananas, som även är ekologisk. Just nu – under en begränsad tid levereras Bergh Riesling i en designad presentförpackning i tyg från Bag All.

De ekologiska premiumvinerna från Bergh kommer från det klassiska vinområdet Niederösterreich vid foten av Alperna i Österrike. Här är förhållandena optimala för vinodling och Familjen Gruber arbetar med stort fokus på kvalité och hållbarhet, där de nu senast har fått certifieringen Sustainable Wines of Austria.

Riesling-vinerna från Österrike påminner om de tyska, men de är ofta fylligare i smaken då de har fått ännu lite mera sol. Bergh Riesling har en intensiv och elegant druvtypisk doft. I munnen är vinet torrt, friskt och fylligt med smak av päron, limezest, färsk ananas och honung.

Detta gör vinet utmärkt till fisk och skaldjur, såklart, men även att prova till primörer så som vit sparris med en krämig hollandaisesås. Bergh Riesling passar perfekt till somrig mat så som grillad lax med citron och grillad sparris. Under en begränsad tid levereras vinet i en exklusivt designad presentförpackning i tyg från trendiga Bag All.

Har du handlat viner från Österrike så känner du säkert igen den omtyckta Bergh Grüner Vetliner. Nu når även Bergh Riesling den svenska marknaden. Som man säger, Everything happens for a riesling!

Observera att Bergh Riesling har kvalat in i vissa butiker. Vilka butiker ser du på systembolagets hemsida.

ART NR 81109 | BERGH RIESLING | 750 ML | ALK 12,5 % | 109 KR

Detta vintips sker i samarbete med Dryckestipset.se och The WineTeam.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page