top of page
header-mall.jpg
Roman-Bilbao-flaska.jpg

Ramón Bilbao Edicion Limitada

Ramón Bilbao Edición Limitada är, som namnet antyder, ett vin som produceras i ett begränsat antal flaskor varje år. Edición Limitada är gjort på de viner som egentligen skulle gå till Ramón Bilbao's toppvin Mirto. Efter en strikt selektering blir det varje år en viss mängd vin över, som av olika skäl inte når upp till de hårda kraven för Mirto. Detta vin buteljeras istället som Edición Limitada.

 

Ett noggrannt urval av druvor sker redan i vingården, skörden sker för hand. Druvorna till detta vin selekteras ytterligare en gång i vineriet. För att ge färg, struktur och smak till vinet sker en maceration (urlakning) före och efter jäsning. Vinet jäses och lagras på franska och amerikanska ekfat i 14 månader, och därefter ytterligare 10 månader i Ramón Bilbao's underjordiska källare.

Vinet är gjort på 100 % Tempranillo, och bjuder på en djup, nyanserad doft med inslag av solvarma björnbär, plommon, nejlika, choklad och kryddor. Smaken är stor och fyllig med balanserad fruktsyra. Vinet har toner av solmogna björnbär, plommon, choklad, tobak och kryddnejlika. Eftersmaken är lång och ihållande. Ramón Bilbao Edición Limitada är en modern och välgjord Rioja som ger vardagslyx och passar perfekt till en middag med vänner. Bjud gärna på en spansk charkbricka, en bit manchego eller dina favorittapas.

Art. nr 78293 | Ramón Bilbao Edicion Limitada | 750 ML

ALK 14 % | 119 KR

kent.ylvesson.lamm.jpg

Lammfilé och potatisgratäng

Vi har valt att matcha Ramón Bilbao Edición Limitada med Kent Ylvessons lammfilé på en bädd av champinjon- och karljohansvamp med potatisgratäng och rödvinssås.

Vinets generösa fruktighet och kryddiga fattoner passar perfekt till lamm.

Foto: Kent Ylvesson, Köttkoma

Ramón Bilbao Edición Limitada

Ramón Bilbao Edición Limitada

Spela video

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Primewine.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page