top of page
Caslaforte-flaska.jpg

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019

Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken är fräsch och äppelfrisk med toner av röda bär och persika.

Italienarna älskar att bubbla! Faktum är att Italien tillverkar mest mousserande vin i världen med en årsproduktion av 660 miljoner flaskor, 100 miljoner flaskor mer än närmaste konkurrent – Frankrike!

Prosecco är ångloket i utvecklingen och nu är det äntligen premiär för nyheten Prosecco Rosé! Förväntningarna har varit stora de senaste månaderna inför lanseringen av Prosecco Rosé. Prosecco-konsortiet har jobbat med regelverket runt detta DOC vin och äntligen enats. Nu är det fritt fram att lansera världen runt. En av de första ut på marknaden är storsäljaren från det populära Prosecco- huset Cantine Riondo; Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019.

 

Det är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken är fräsch och äppelfrisk med toner av röda bär och persika.

Vinet är gjort av den typiska Proseccodruvan glera och 10% pinot nero, mer känd som pinot noir. Färgen i pinot nero skalen ger vinet sin vackra laxrosa färg och de härliga tonerna av röda bär. Som alltid med Prosecco sker den andra jäsningen på ståltank. Det är då bubblorna blir till. Traditionen har alltid varit att jäsa Prosecco på ståltank, vilket bibehåller vinets friska och fruktiga smak. En Prosecco, vit eller rosa ska alltid drickas ung, här och nu.

 

Traditionen från Veneto säger att man träffas på piazzan i Venedig och tar ett glas Prosecco med sina vänner i solen. Inget vi kan göra nu, men vi kan förgylla decembermörkret med en härlig Prosecco Rosé från Casalforte och längta efter ljusare tider. Till Casalforte Prosecco Rosé passar en charkbricka med goda ostbitar, lufttorkad skinka från Veneto och tunna skivor salami.

”Prosecco Rosé är lätt att tycka om med sin blommiga arom och friska smak med smultrontoner. En dryck med en underbar blekrosa färg som ser elegant ut i glaset” säger vinmakaren Giorgio Marchiotto. 
 

ART NR 76927 | Casalforte Prosecco Rosé | 750 ML 

ALK 11 % | 79 KR

CASALFORTE PROSECCO ROSÉ

CASALFORTE PROSECCO ROSÉ

Spela video

Casalforte Prosecco Rosé tillsammans en smarrig förrätt

kottkoma-casalforte_edited.jpg

Västerbottengratinerad krabba på citrongrillad zucchini med blomkåls och tryffelcremé toppad med löjrom.

Av Klas Abrahamsson medlem Köttkoma

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Nigab.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page