top of page
CFamarone-flaska.jpg

Amaronen med den
sammetslena etiketten!

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare. Ett välbevakat varumärke som står för yppersta kvalitet, tradition och ”big business”. En väloljad orkester behöver som alla vet en bra dirigent. I det här fallet består orkestern av 2 200 vinodlare. Giorgio Marchiotto är kooperativets chefsvinmakare som med stor erfarenhet och passion leder arbetet med att förädla odlarnas skördar. Castelforte Amarone Riserva är kronjuvelen i produktionen.

Amaroneviner måste genomgå en lagringsperiod på minst 2 år. Amaroneviner med beteckningen ”Riserva” kräver det dubbla, en lagringsperiod på minst 4 år. 

Castelforte Amarone Riserva 2015 levereras i en snygg trälåda och finns i limiterad upplaga om 3 500 flaskor för den svenska marknaden.

 

”Stark rekommendation”

91 poäng, Livets Goda, sept -20

”Enastående vin!”

91 poäng, DVPE, nr 27 2020

Som etiketten indikerar är vinet sammetslent och kraftfullt dock utan att bli svulstigt och pompöst. Russinfrukt följs av en lätt kryddighet och fina toner av tobak. Smaken är mjuk med runda vaniljtoner och en len bärighet med drag åt mogna moreller. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under många år på flaska. Serveras vid 18–20 grader.

Amarone och Västerbottensost® - den perfekta matchningen

Västerbottensost passar perfekt till nyheten Castelforte Amarone Riserva. Både osten och vinet har unik smak, delvis genom sin långa lagringstid och sitt tålmodiga hantverk. Nu möts dessa i två härliga rätter där ostens unika smak möter vinets syra och fruktighet. 

ART NR 73567 | Castelforte Amarone Riserva 2015 | 750 ML 

ALK 15,5 % % | 299 KR

Castelforte Amarone Riserva 2015

Castelforte Amarone Riserva 2015

Spela video

Klicka på bilden för att se hela receptet!

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Nigab.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page