top of page
Lunaria-Charisma-flaska.jpg

CharismaTrebbiano d`Abruzzo, 2020

Smakrikt vitt naturvin från Italien med personlig touch!

 

Från en av Italiens främsta naturvinsproducenter lanseras nu ett biodynamiskt naturvin, Charisma Trebbiano d’Abruzzo. Vinet är tillverkat enligt traditionella metoder helt i harmoni med naturen. Vinet kommer från producenten Lunaria som även producerar Sveriges mest sålda naturvin* det, röda Coste di moro, som även fått ett enormt varmt mottagande över hela världen.

 

Vinet görs på handplockade druvor från biodynamiska och ekologiska vingårdar på Abruzzos böljande kullar. Druvorna skördas när dom uppnått optimal mognad, därtill är skördeuttagen låga vilket ger en härlig koncentration och smakrikedom i en riktigt personlig stil! För att bevara de naturliga smakerna filtreras vinet med försiktighet innan buteljering. Naturvinet Charisma är ett torrt vitt vin med smak av citrus, grape och stenfrukter med bra längd i en aptitretande frisk och torr stil.

 

Vad är ett naturvin egentligen? 

 

Naturviner tillverkas enligt naturliga metoder med största respekt för miljön i vingårdarna. Vinrankorna odlas helt utan användning av bekämpningsmedel och innehåller inga tillsatser. Endast en liten del svavel, som finns naturligt i vin, tillåts för att förhindra att vinet skall oxidera. 

 

Charisma tillverkas på vingården Cantine Orsogna där vinmakaren Camillo Zulli odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer. Vinet tillverkas endast med vindruvans naturliga jäst och vingården är alltigenom biodynamisk. Cantine Orsogna har en Demeter-certifiering, vilket är den striktaste certifieringen för biodynamisk odling och en garant världen över som bekräftar att vinet tillverkats enligt naturliga metoder. Dessutom är vinet certifierat veganvänligt.

 

Servera Charisma till smakrika vegetariska rätter, grillad fisk och skaldjur eller som ett spännande vin i en vinprovning.

 

Utbudet av vita naturviner på Systembolagets hyllor är väldigt smalt, Charisma Trebbiano d `Abruzzo ingår i beställningssortimentet och står ännu inte på hyllorna!

 

Du vet väl att du numera även kan få din beställning smidigt och enkelt levererad hem?

 

*Enligt Systembolagets försäljningsstatistik.

 

 

Artnr. 80167, Alkoholhalt 12,5%, Pris 119 kr, Volym 750ml

Charisma Trebbiano d`Abruzzo, 2020

Charisma Trebbiano d`Abruzzo, 2020

Spela video

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Urban Wines.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page