top of page
header-mall.jpg
dominio_alto_rioja_flaska.jpg

Nyhet! Årgångslagrad 7-årig Rioja Gran Reserva 

Nu är det premiär för Dominio Alto Gran Reserva 2013, ett mycket välgjort och balanserat vin med lång eftersmak med välbalanserade tanniner. Vinet har lagrats i 7 år och är nu i en perfekt fas att avnjutas till förslagsvis smakrika kötträtter med ugnsrostade grönsaker. Eller varför inte göra som spanjorerna själva och dricka det till lufttorkad skinka och Manchego-ost?

Vinregionen Rioja har en särskild plats i svenska vinälskares hjärtan med sina ekfatslagrade viner ofta dominerade av den för området typiska druvan Tempranillo. En Gran Reserva måste lagras minst i 60 månader innan det får släppas till försäljning, varav minst 24 månader på ekfat.

 

Dominio Alto Gran Reserva lagras hela 36 månader på ekfat vilket ger den karaktäristiska smaken av vanilj och kaffe som kompletterar den solmogna smaken av plommon och körsbär.

ART NR 7214301 | DOMINIO ALTO GRAN RESERVA | 750 ML 

ALK 13,5 % | 119 KR

Chistorrakorv och pinchos

 

Chistorrakorv, manchego, oliver, högrevsliders och grillad baguette. Till detta dricker vi Dominio Alto Gran Reserva. En smakexplosion där korvens sälta möter vinets mjuka syra, kryddighet, körsbär och vanlijtoner. 

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Fields Wine Company.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page