top of page
fortellino-ripasso.jpg

Nyhet - Smakrik och kraftig Ripasso från Valpolicella – 89 kr

Nu lanseras en kraftfull och smakrik Ripasso från svenskarnas favoritdistrikt Valpolicella, beläget i norra Italien. 

 

Fortellino Ripasso är en kraftig, generös och smakrik Ripasso med härlig balans som levererar de klassiska smaker som man förväntar sig från distriktet Valpolicella. Beteckningen Superiore innebär användning av extra mogna druvor med hög koncentration. Detta ger en intensivare smak och kraft än i en vanlig Ripasso.

 

Vinet görs på handplockade druvor som får jäsa i två omgångar. Den första jäsningen gör man på klassiskt vis, därefter får vinet jäsa en andra gång med skalrester från framställningen av Amarone-viner för att ge vinet dess kraft. Vinet lagras under hela 30 månader innan det släpps till försäljning, lagringen ger vinet dess härliga och unika karaktär.

 

Fortellino Ripasso från Valpolicella går att använda till mycket, allt från att servera det till den kräsna vinvännen i en vinprovning till grillat kött med smakrika och gärna lite feta tillbehör som får gå en rond mot vinets kraft och längd. En vällagrad parmesanost med vinet i all sin enkelhet är en härlig kombination.

 

Vinet kan lagras i upp till fem år, restsockerhalten är låg och ligger om ca 4 gr socker/l utan att ge det minsta avkall på smaken. Ett rejält klassiskt vin på alla sätt med andra ord, det enda som inte är ”rejält” är priset.

 

Nyheten Fortellino Ripasso hittar du i Systembolagets beställningssortiment. Priset för en flaska är 89 kr vilket gör den till en av de mest prisvärda Ripasso-vinerna på Systembolaget.

ART NR 76845| Fortellino Valpolicella Ripasso Superiore 2017 | 750 ML

ALK 14 % | 89 KR

Fortellino - Ripasso DOC

Fortellino - Ripasso DOC

Spela video

Detta dryckestips sker i samarbete med Dryckestipset.se och Urban Wines. Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page