top of page
header-ilbarone.jpg
24450605.jpg

Il Barone Prosecco

En PROSECCO för alla tillfällen! Storsäljaren IL BARONE känner du säkert igen då den finns på både rött-, vitt- och rosé-box. Nu lanseras en klassisk PROSECCO med torr, fruktig och ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus – så som en Prosecco ska smaka helt enkelt. 

Nu lanseras Il Barone Prosecco, en klassisk Prosecco till ett bra pris. Den torra, fruktiga och ungdomliga smaken gör att vinet passar perfekt som mingelvin, gärna med en jordgubbe i glaset, och även till lättare rätter på fisk och skaldjur eller till en somrig sallad. Vinets fruktighet gör att det passar väldigt bra till just bär, så som en somrig sallad med parmaskinka och jordgubbar eller varför inte byta ut skinkan till grillad haloumi?

Il Barone fungerar utmärkt på egen hand men även som bas i en läskande drink. Prosecco är nämligen basen i den populära drinken Aperol Spritz. Eller nästa trend-drink: Hugo – med flädersaft, citron, mynta och just prosecco. Visste du förresten att Prosecco kommer från det ursprungsbeskyddade området med samma namn utanför Venedig i Italien? Bara här är det tillåtet att tillverka Italiens populära premiumbubbel. 

De storsäljande vinerna från Il Barone är framtagna i nära samarbete mellan ViniMundi och lokala vinodlare i ett antal olika vinregioner. Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna. Ambitionen är att varje vin, vare sig det är rött, vitt, rosé eller prosecco, ska erbjuda bästa möjliga kvalitet utan att behöva kosta mer än nödvändigt. Vinerna fungerar bra tillsammans med mat men var och en av vinerna fungerar också utmärkt på egen hand. Il Barone, ett säkert kort och ett vin för alla tillfällen, helt enkelt.

ART NR 79741 | IL BARONE PROSECCO | 750 ML | ALK 11 % | 79 KR

58381986_10157240340343436_1125560084735

Fisktaco med panerad abborre och mangosalsa

Av Emil Karlsson, medlem i Köttkoma

Det vattnas i munnen när man tänker på denna rätt. Hemfångad och panerad abborre som smörsteks. Detta på en bädd av guacamole och mangosalsa. Hårda eller mjuka tacos är naturligtvis valfritt, men vi tycker att hårda skal ger extra krispighet i detta fall. 

Prosecco har citrustoner och inslag av päron som gifter sig fint med den knapriga paneringen och sältan i fisken samt med syran i guacamolen och salsan. Prosecco lyfter upp de fräscha smakerna och kyler ner gommen från kryddig chili eller heta såser.

Mat & dryckesmatchningen sker i samarbete med Köttkoma, Dryckestipset.se och The WineTeam. Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page