top of page
header-ilbarone-goda.jpg
24450605.jpg

Il Barone Prosecco

En PROSECCO för alla tillfällen! Storsäljaren IL BARONE känner du säkert igen då den finns på både rött-, vitt- och rosé-box. Nu lanseras en klassisk PROSECCO med torr, fruktig och ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus – så som en Prosecco ska smaka helt enkelt. 

Nu lanseras Il Barone Prosecco, en klassisk Prosecco till ett bra pris. Den torra, fruktiga och ungdomliga smaken gör att vinet passar perfekt som mingelvin, gärna med en jordgubbe i glaset, och även till lättare rätter på fisk och skaldjur eller till en somrig sallad. Vinets fruktighet gör att det passar väldigt bra till just bär, så som en somrig sallad med parmaskinka och jordgubbar eller varför inte byta ut skinkan till grillad haloumi?

Il Barone fungerar utmärkt på egen hand men även som bas i en läskande drink. Prosecco är nämligen basen i den populära drinken Aperol Spritz. Eller nästa trend-drink: Hugo – med flädersaft, citron, mynta och just prosecco. Visste du förresten att Prosecco kommer från det ursprungsbeskyddade området med samma namn utanför Venedig i Italien? Bara här är det tillåtet att tillverka Italiens populära premiumbubbel. 

De storsäljande vinerna från Il Barone är framtagna i nära samarbete mellan ViniMundi och lokala vinodlare i ett antal olika vinregioner. Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna. Ambitionen är att varje vin, vare sig det är rött, vitt, rosé eller prosecco, ska erbjuda bästa möjliga kvalitet utan att behöva kosta mer än nödvändigt. Vinerna fungerar bra tillsammans med mat men var och en av vinerna fungerar också utmärkt på egen hand. Il Barone, ett säkert kort och ett vin för alla tillfällen, helt enkelt.

ART NR 79741 | IL BARONE PROSECCO | 750 ML | ALK 11 % | 79 KR

110103409_391072235187198_56754304493629

En härlig klassiker på tallriken

Av Magnus Wicander, medlem i Godamaten.se

"Stekt strömming, potatispuré, brynt smör, rårörda lingon och picklad röd/sticklök."

Denna anrättning har vi matchat med Il Barone Prosecco.

 

Vinet är krispigt och lättdrucket samt överröstar inte smakerna i maträtten. Man känner tydliga citrustoner, päron, honungsmelon som kompletterar smakerna på tallriken. 

Mat & dryckesmatchningen sker i samarbete med Godamaten.se, Dryckestipset.se och The WineTeam. Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page