Pinot Noir från Demeter-certifierade vinodlare i Alsace

Nu lanseras det franska naturvinet Maison Robert Olivier Pinot. Vinet är odlat och tillverkat enligt ekologiska och biodynamiska principer godkända av den strikta certifieringen Demeter som garanterar ett vin tillverkat i harmoni med naturen. Finns att beställa på Systembolaget för 139kr. 

 

Maison Robert Olivier Pinot Noir är en ursprungstypisk Alsace Pinot Noir med en mycket fruktdriven smak med toner av röda bär. Smaker av jordgubbar, skogshallon, tranbär och blåbär som rundas av med örter och en angenäm syra. Det är därmed ett matvänligt vin som passar bra till vegetarisk mat eller rätter av ljust kött. Vinerna från Alsace rekommenderas ofta även till asiatisk mat. Servera med fördel detta Alsacevin till japanska dumplings, som går så lätt att variera, antingen vegetariska eller med en fyllning med fläsk eller kyckling.

 

Allt fler odlingar i Frankrike konverterar nu till biodynamisk odling och här har regionen Alsace blivit en pionjär. Druvorna i vinet kommer från den lilla byn Eguisheim, i den södra delen av regionen, som har blivit utnämnt till en av de vackraste byarna i Frankrike. Olivier Biecher och hans familj har arbetat med vinproduktion i Alsace i flera generationer och han lever själv en ekologisk livsstil.

Maison Robert Olivier Pinot Noir finns att beställa på Systembolaget för 139kr.

arrow&v

Maison Robert Olivier Pinot Noir | Art.nr: 79104 

Pris: 139 kr | Alk: 13% | Vol: 750 ml

Detta dryckestips sker i samarbete med importören WineTeam.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ oss på Sociala Medier

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Hicon Media Group AB