top of page
header-mall.jpg
maison-flaska.jpg

Pinot Noir från Demeter-certifierade vinodlare i Alsace

Nu lanseras det franska naturvinet (läs mer om naturvin här) Maison Robert Olivier Pinot. Vinet är odlat och tillverkat enligt ekologiska och biodynamiska principer godkända av den strikta certifieringen Demeter som garanterar ett vin tillverkat i harmoni med naturen. Finns att beställa på Systembolaget för 139kr. 

 

Maison Robert Olivier Pinot Noir är en ursprungstypisk Alsace Pinot Noir med en mycket fruktdriven smak med toner av röda bär. Smaker av jordgubbar, skogshallon, tranbär och blåbär som rundas av med örter och en angenäm syra. Det är därmed ett matvänligt vin som passar bra till vegetarisk mat eller rätter av ljust kött. Vinerna från Alsace rekommenderas ofta även till asiatisk mat. Servera med fördel detta Alsacevin till japanska dumplings, som går så lätt att variera, antingen vegetariska eller med en fyllning med fläsk eller kyckling.

 

Allt fler odlingar i Frankrike konverterar nu till biodynamisk odling och här har regionen Alsace blivit en pionjär. Druvorna i vinet kommer från den lilla byn Eguisheim, i den södra delen av regionen, som har blivit utnämnt till en av de vackraste byarna i Frankrike. Olivier Biecher och hans familj har arbetat med vinproduktion i Alsace i flera generationer och han lever själv en ekologisk livsstil.

Maison Robert Olivier Pinot Noir finns att beställa på Systembolaget för 139kr.

Maison Robert Olivier Pinot Noir | Art.nr: 79104 

Pris: 139 kr | Alk: 13% | Vol: 750 ml

125277823_3459411867469015_6431829504816

Rostbiff på kalv

 

När man tänker på kalv så tänker man milt kött. Mjuka och finstämda smaker. Ni som är bekanta med Pinot Noir vet att vinerna brukar vara slanka, ljus i färgen men ändå komplext och smakrikt. Maison Robert Oliver Pinot Noir är elegant men ändå fylld härliga fruktiga smaker som gifter sig fint med kalvköttet. 

"Nu har rostbiffen precis gått klart i ugnen. Detta kommer att serveras med potatis i ugn, brunsås och smörstekta kantareller."

Foto Viktor Ahlström

Maison Robert Olivier Pinot Noir

Maison Robert Olivier Pinot Noir

Spela video

Detta dryckestips sker i samarbete med importören WineTeam.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page