top of page
marastoni-flaska.jpg

Marastoni Sangiovese Merlot 

Nyhet, spännande vin på två av världens främsta rödvinsdruvor – 59kr! Marastoni Sangiovese Merlot är ett mycket smakrikt vin med en inbjudande doft av mogna plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Smaken som är generöst fruktig leder över till ett harmoniskt avslut. Vinet är en uppföljare till höstens succé-lansering av Marastoni Chianti på Systembolaget och erbjuder ett mycket attraktivt pris kombinerat med den smakrikedom som gjort företrädaren så populär.

 

Marastoni Sangiovese Merlot passar utmärkt till stundande middagar och är ett trevligt vin till innan, efter och till måltiden.

 

”BRA KÖP!”

Jens Frithiofson, Vinbörsen februari 2021

 

4/5

Boxtoppen februari 2021

Område: Italien

Druvor: Sangiovese, Merlot

Alkoholhalt: 13%

Pris: 59 kr

Doft: inslag av körsbär, plommon, hallon och örter

Smak: generös fruktig med inslag av körsbär, plommon och örter

Passar till: charkuterier, pasta, kyckling- och kötträtter samt ostar

ART NR 7796101 | MARASTONI SANGIOVESE MERLOT | 750 ML | ALK 13% | 59 KR

91123503_10163148891950587_8418786549050

Vi har valt att matcha Marastoni Sangiovese Merlot med fläskfilé som kan fungera både till finare tillställningar och till vardags. På bilden ser du Erika Bloms rätt med fläskfilé och duchessetoppar, en rätt där råvarorna gör största jobbet.  Viner med sangiovese som råvara passar ofta till rätter som också kommer från ursprungslandet, i det här fallet, italien. Pasta och rätter med tomatsås och kött är bara några få exempel, men även skandinaviska rätter som vilt och andra smakrika kötträtter passar alldeles utmärkt som tillbehör.

"Fläskfilé, duchessetoppar, rödvinsås och lite andra tillbehör.. familjen åt tills de höll på att storkna så det var ett bra betyg!"

Erika Blom medlem i Köttkoma

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Fields Wine Company.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page