top of page
petitps-flaska.jpg

Petit Paul Sapin Chardonnay Eco

Smakbeskrivning

Ett torrt vin med frisk smak av citron, gröna äpplen och exotisk frukt. Vinet kan serveras som aperitif eller ackompanjera rätter av fisk, lättare kötträtter samt sallader. Serveras svalt ca 10-14°C.

Detta vin odlas organiskt och certifieras av franska Ecocert. I vingårdarna innebär detta ett konstant arbete för att hålla jorden näringsrik. Utöver detta skördas druvorna till detta vin för hand och då plockas bara riktigt mogna och friska druvklasar. Detta är skonsamt i jämförelse med maskinell hantering men resulterar också i en produkt av högsta kvalitet.

Paul Sapin

Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin chardonnay produceras av ekologiskt odlade druvor. Vinerna till Paul Sapin Chardonnay kommer från vingården Domaine Peirière där familjen Olivier odlat druvor sedan före den franska revolutionen. Domaine Peirière har de senaste åren arbetat för att bli helt eko-certifierade och odlar sina druvor utan varje form av bekämpningsmedel, växtgift eller konstgödsling.

 

Bra köp! Ett välgjort vin med charm!

Allt om Vin Nr 9, 2020

85 poäng! (++) Fyndvin!

DVPE Nr 29, 2020

Vin på återvinningsbar PET-flaska blir ett allt vanligare kundkrav och flera miljömedvetna producenter går nu över till att buteljera mer och mer på PET. En av dem är Paul Sapin, som förra året buteljerade omkring 10 miljoner flaskor vin på detta material. PET-flaskan har flera miljömässiga fördelar: den är energisnål att tillverka, energisnål att återvinna och inte minst gör den låga vikten transporterna mindre energikrävande.

  • PET-flaskan är helt återvinningsbar.

  • PET-flaskan är mer energisnål i jämförelse med glas vid tillverkning.

  • Flaskan är lätt att bära och går inte sönder.

  • Tack vare sin kompakta design tar den heller inte stor plats.

ART NR 74173 | Petit Paul Sapin Chardonnay Eco | 187 ML 

ALK 13 % | 29 KR

P1011471-web.jpg

Detta dryckestips sker i samarbete med importören Nigab.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page