top of page
prego-low-res.jpg
boxtoppen.jpg

Betyg 4/5 Boxtoppen.se 2020

FYND!

Dina Viner PE, nr 25 2020

Prego Grandes mest exklusiva vin med smak av lakrits, choklad och körsbär i
1 – liters flaska!

Efter succén med Prego Grande släpps nu en exklusiv version, ett kraftpaket med fyllig smak och generös frukt. Levereras i fin trälåda.

Prego Grande Premio är en solstänkt italienare med smak av Siciliens varma sol. Den ger druvorna den där fina och generösa mognaden och vinet får en mjuk, varm frukt med mycket lakrits, choklad och körsbär i smaken. Vinet räcker dessutom längre då det är tappat på en generös literbutelj. Vinet kommer från sicilianska kooperativet Cantine Settesoli som är känt för sin ekologiska odling och sitt sociala engagemang. Idag är dessutom alla viner från Settesoli veganvänliga.

Sicilien är en betydande region i vinvärlden och producerar mustiga och solmogna viner till plånboksvänliga priser. Sicilien har ett mycket varierat landskap med böljande kullar, skiftande jordmåner; ömsom kalkjordar, lerjordar, sandjordar och kring Etna den speciella lavajorden.

Särskilt berömd är den röda lerjorden på öns sydvästra del där Prego Grande Premios druvor växer. Klimatet är också skiftande med heta somrar där ökenvindarna från Afrika drar in, men också svala salta medelhavsvindar. Det är ofta torrt, men i vissa områden faller förvånansvärt mycket regn över bergssluttningarna.

Ett trevligt vardagsvin som matchar pastarätter med fylliga smaker, mustiga grytor, pizza och sist men inte minst ett mycket bra grillvin. Färdigt att drickas.

Art. nr 75739 | Prego Grande Premio | 1000 ML

ALK 13 % | 99 KR

Prego Grande Premio - 1 liter -  Levereras i fin trälåda

Prego Grande Premio - 1 liter - Levereras i fin trälåda

Spela video

Lasagne med svamp- och tryffelpeccorinocreme

012A1591.jpg

Foto och recept av 56kilo.se. Receptet hittar du här

Detta dryckestips sker i samarbete med Dryckestipset.se och vinimportören Nigab.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page