top of page
header-mall.jpg
prego-low-res.jpg
boxtoppen.jpg

Betyg 4/5 Boxtoppen.se 2020

FYND!

Dina Viner PE, nr 25 2020

Prego Grandes mest exklusiva vin med smak av lakrits, choklad och körsbär i
1 – liters flaska!

Efter succén med Prego Grande släpps nu en exklusiv version, ett kraftpaket med fyllig smak och generös frukt. Levereras i fin trälåda.

Prego Grande Premio är en solstänkt italienare med smak av Siciliens varma sol. Den ger druvorna den där fina och generösa mognaden och vinet får en mjuk, varm frukt med mycket lakrits, choklad och körsbär i smaken. Vinet räcker dessutom längre då det är tappat på en generös literbutelj. Vinet kommer från sicilianska kooperativet Cantine Settesoli som är känt för sin ekologiska odling och sitt sociala engagemang. Idag är dessutom alla viner från Settesoli veganvänliga.

Sicilien är en betydande region i vinvärlden och producerar mustiga och solmogna viner till plånboksvänliga priser. Sicilien har ett mycket varierat landskap med böljande kullar, skiftande jordmåner; ömsom kalkjordar, lerjordar, sandjordar och kring Etna den speciella lavajorden.

Särskilt berömd är den röda lerjorden på öns sydvästra del där Prego Grande Premios druvor växer. Klimatet är också skiftande med heta somrar där ökenvindarna från Afrika drar in, men också svala salta medelhavsvindar. Det är ofta torrt, men i vissa områden faller förvånansvärt mycket regn över bergssluttningarna.

Ett trevligt vardagsvin som matchar pastarätter med fylliga smaker, mustiga grytor, pizza och sist men inte minst ett mycket bra grillvin. Färdigt att drickas.

arrow&v

Art. nr 75739 | Prego Grande Premio | 1000 ML

ALK 13 % | 99 KR

Grillad rostas med mandelpotatiskräm

Av Natalie Edots medlem i Köttkoma

Grillad rostas (körd sousvide 53 grader i 2 h först pga den var fryst, ca 5 cm tjock), mandelpotatiskräm med parmesan  gjord i sifon, tryffelsky, tryffelchips och grillade tomater och lila spetskål .

Prego-Grande-High_223422226.jpg

Mat & dryckesmatchningen sker i samarbete med Dryckestipset.se och Nigab.

Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page