Casa Vinironia Rosso Grande

Rosso Grande – ett smakintensivt italienskt vin i 1-litersbutelj för 79 kr. Finns i utvalda butiker men går lika bra att beställa via systembolaget.se.

Det rubinröda vinet är gjort på både lokala italienska och internationella druvfavoriter så som Sangiovese, Montepulciano och Merlot som varsamt har skördats i det varma syditalienska solskenet. Resultatet är ett fylligt och generöst vin med mogen mörk frukt, mjuka tanniner och lång eftersmak. Rosso Grande har lagrats en tid på ek för att framhäva de eftertraktade choklad- och kaffetonerna. Södra Italien har optimala förhållanden för att odla kvalitetsmässiga viner. I det varma medelhavsklimatet får druvorna mogna i sin egen takt och vinerna uppnår inte sällan den runda och intensiva smak som gör italienska viner så bra. Rosso Grande är inget undantag!

Avnjut Rosso Grande till allt som heter pizza, pasta och ost!

Nyheten Rosso Grande är ett efterlängtat tillskott i Casa Vinironia-familjen. Vinet är producerat i nära samarbete med den välkända familjen Botter som i tre generationer har producerat och sålt vin i Veneto.

arrow&v

ART NR 71335 | Casa Vinironia Rosso Grande | 1000 ML

ALK 13 % | 79 KR

Krämig pasta med Entrecote

Av Emelie Dalforsen medlem i Köttkoma

"En kass entrecotebit fick offra sig till dagens krämiga pasta"

Italienskt vin passar till italienska rätter säger ofta italienarna själva. Ofta stämmer det och vi tyckte att det låter som en superkombo med Rosso Grande och denna krämiga pasta med entrecote. 

Ingredienser

1 gul lök (schalottenlök är också gott men hade ingen)

4 vitlöksklyftor

600g entrecote eller annat nötkött

10 champinjoner

5 dl vispgrädde

1,5 köttbuljongtärningar

Lite drygt 1 msk soya

0,5 msk dijonsenap

0,5 msk grovkornig senap

1 msk färsk dragon eller något mindre av torkad

0,5 dl Konjak

2 msk mjöl

Salt och peppar efter smak

Persilja

Parmesan

Smör

Pasta ( jag valde linguine)

Tillagning

Hacka lök och finhacka vitlök. Skiva champinjonerna.

Putsa köttet och skär i strimlor.

Hätta upp en panna och sätt under tiden på pastan med rikligt saltat vatten.

Ner med en klick smör och bryn köttet hastigt i ett par minuter i omgångar för att köttet inte ska koka. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

I med smör och gullöken, låt den bli glansig och ha därefter i vitlöken och champinjonerna.

När champinjonerna börjar få fin färg och reducerat i vätska så ha i konjaken och puttra några minuter tills vätskan gått in något.

I med dragonen och strö över mjölet. Rör väl.

Häll på grädden och smula i buljongen.

Häll i soyan, senapen och låt koka upp.

Späd med lite av pastavattnet om det blir för tjockt.

I med köttet, Salta och peppra och smaka av.

Häll på pastan som ska vara al dente och låt allt gå ihop på slutet.

Toppa med ev lite persilja och parmesan 

Mat & dryckesmatchningen sker i samarbete med Dryckestipset.se och Giertz Vinimport. Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ oss på Sociala Medier

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Hicon Media Group AB