top of page
head-landing-vinorosso.jpg
casteloro.jpg

Casteloro Vino Rosso

Casteloro Vino Rosso är ett mycket smakrikt vin med en inbjudande doft av mogna plommon, körsbär, kryddor och vanilj.

 

Smaken som är generöst fruktig leder över till ett harmoniskt avslut. Vinet är en uppföljare till det mest sålda Ripasso- och Amaronevinet på Systembolaget och erbjuder ett oslagbart pris* kombinerat med den smakrikedom som gjort de andra vinerna så populära. Casteloro Vino Rosso passar bra till sommarens grillkvällar och är ett trevligt vin till innan, efter och till måltiden. * Jämfört med italienska rödviner på 750ml flaska som säljs på Systembolaget Här kan du enkelt och utan extra kostnad beställa Casteloro Vino Rosso till din lokala systembolagsbutik.

Område: Italien
Druvor: Sangiovese och Merlot
Alkoholhalt: 13%
Pris: 59 kr
Doft: inslag av körsbär, plommon, hallon och örter
Smak: generös fruktig med inslag av körsbär, plommon och örter
Passar till: charkuterier, pasta, kyckling- och kötträtter samt ostar

ART NR 7913701 | CASTELORO VINO ROSSO | 750 ML | ALK 13 % | 59 KR

Charkbricka

Charkbricka

Av Morgan Vallén, medlem i Köttkoma

En charkbricka kan innehålla mycket gott och variera i oändlighet. Men den gemensamma nämnaren är sältan...och mysfaktorn. Det är få viner som inte passar till sälta. Sälta passar speciellt bra med syra och strävhet. I det här fallet tyckte vi att Casteloro Vino Rosso skulle vara lämpligt då det innehåller lagomt med båda delarna. Druvan sangiovese som Vino Rosso delvis innehåller är vanligtvis en relativt sträv druva. Viner av sangiovese tillhör oftast smaktyperna fruktigt & smakrikt och stramt & nyanserat.

Morgan hade följande på sin bricka: Cecina de Léon, tryffelprosciutto, pata negra, brie de meaux, fransk bondost, mandeloliver med manchego, egengjorda crostini & en marmelad med blåbär, choklad & chili samt päron.

Snyggt fotat och snyggt upplägg!

Mat & dryckesmatchningen sker i samarbete med Köttkoma, Dryckestipset.se och Fields Wine Company AB. Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page