top of page

ALDO Vertumnus 1591 Casa Vinironia, 2022

ÅRETS STORA NYHET PÅ BOX!

– Ett italienskt mästerverk –


Från Casa Vinironia, vinhuset som gav oss Sveriges mest älskade Appassimento, lanseras nu ännu ett mästerverk – ALDO Vertumnus 1591. Äntligen går den prisvärda och redan hyllade nyheten att beställa till din närmsta Systembolag.

I varje glas hittar vi en skicklig balans med penselliknande drag mellan fruktig elegans och djup smakrikedom. 


Det är inte bara ett vin utan ett konstverk både i glaset och på bordet som speglar en palett av mörka bär, plommon, kaffe och fat. ALDO passar så väg rustik husmanskost, alla sorters pasta, lagrade ostar och charkuterier. En ”perfect match” där maten och vinet lyfter varandra och kompletteras på bästa möjliga sätt.


”FYND” – Eva Weckström, Vinbörsen december 2023.


”Härligt fruktigt vin från Italien i snyggaste boxen” – Johan Franco Cereceda, Vinliv december 2023.


”FYND! – ett italienskt mästerverk som både fångar ögat och smaklökarna.” – Vinboxen.se, december 2023.


4/5 – Boxtoppen, december 2023.


Vertumnus – en av världens mest berömda målningar finns nu att beställa och ställa fram på middagsbordet! Njut av säsongens underbara smaker och skåda ett storslaget verk signerat den italienska konstnären Giuseppe Arcimboldo.


ALDO kan du enkelt beställa till din närmsta butik med artikelnummer 52184. Pris: 219 kr.


ODLA ditt vinintresse med ALDO!


Från en odlare till en annan! Med en generös fruktighet och smakrikedom är ALDO speciellt framtagen som en hyllning till alla odlare och trädgårdsintresserade vinälskare. Casa Vinironia samarbetar med några av Italiens mest erfarna vinodlare som tillsammans delar en passion för hantverk och bra råvaror.


Vertumnus är ett av världens mest berömda konstverk. Målningen skapades av hovporträttören Giuseppe Arcimboldo 1591 i Milano och är ett porträtt av kejsar Rudolf ll. Han är avbildad som Vertumnus, den romerska trädgårds- och årstidersguden i romersk mytologi. Frukterna och grönsakerna symboliserar överflödet i den guldålder som ansågs ha återkommit efter det att Rudolf ll tillträtt sitt ämbete.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page