top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut

Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut

Alexandre Bonnet stor vinnare i Vinordic Wine Challenge!


Alexandre Bonnet kammade hem guld för deras rosé Champagne i årets Vinordic Wine Challange. Rosén vann guld i priskategorin Rosé mousserande från 250 kr och uppåt, där andra och tredjeplats gick till betydligt dyrare champagner. 


Alexandre Bonnet är ett champagnehus som värnat om sin tradition och stil över flera generationer. Beläget i Les Riceys i distriktet Aube, har champagnehuset ett av de största landområdena och när champagnehuset skapades 1973 valdes noggrant de bästa sluttningarna med sydligt och sydostläge ut för att få bästa solexponeringen. 96% av byns odlingar utgörs av druvan pinot noir därför att här finns de ideala förutsättningarna för denna druva tack vare branta kalkstenssluttningar och jordmånslager och för hand - druva för druva, steg för steg.


Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt Alexandre Bonnet rosé champagne gjord av 100 % pinot noir. Vinet bjuder på en frisk och elegant doft och smak med inslag av smultron, hallon och jordgubbar med en angenämt brödig karaktär. Vinet passar utmärkt att avnjuta som aperitif eller till mat, gärna ett skaldjursfat!


Artnr: 7471
Alkoholhalt:12,5%
Druva: 100 % pinot noir
Pris: 319 kr
Ursprung: Les Riceys, Frankrike 

Dosage: 8 g/l

ART NR 7471 | Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut | 750 ML | Pris 319 kr | Alk 12,5%

Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut
Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören MondoWine.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page