top of page

André Delorme Crémant de Bourgogne

André Delorme har tagit hela Norge med storm – inget annat mousserande vin säljer mer just nu i vårt grannland*. Det är lätt att förstå varför: vinet är mycket behagligt på paletten med ett brett register som passar både som aperitif eller till många maträtter.


Smakbeskrivning

André Delorme Crémant de Bourgogne är en frisk och mineralrik Crémant. Det är en Brut, alltså en torr Crémant med brödiga inslag, toner av gröna äpplen och gråpäron. Smaken är kraftfull med bitiga mineraler, citrus, persika och fläder, inbäddat i en mjuk och bubblande mousse.


Crémant de Bourgogne är ett lyxigt bubbel i en moderat prisklass, ett utmärkt champagnealternativ fullt jämförbart med de berömda bubblorna från norr. Crémant de Bourgogne är en klockren fördrink, ett mingel- och sällskapsvin med lyxkänsla, men också ett härligt vin att njuta till exempelvis fisk och skaldjur. Vinet är färdigt att drickas och bör serveras ordentligt kylt, gärna runt 8–10 grader.


André Delorme

Maison André Delorme är en av få producenter i Bourgogne som gör både stilla och mousserande viner. De är specialister på viner från Côte Chalonnaise och Crémant de Bourgogne och mest kända är de med sina smakrika mousserande viner.


Vinet

Just dessa druvor är basvinet i André Delormes Crémant de Bourgogne Brut, men i blandningen finns även aligoté och gamay.

  • Chardonnay: 25%

  • Pinot Noir : 25%

  • Gamay : 30%

  • Aligoté : 20%


Efter skörd pressas druvorna försiktigt i en pneumatisk press. Endast den första pressningen tas till vara och får jäsa malolaktiskt på rostfria ståltankar. Efter första jäsningen läggs vinet på flaska och får en tillsats av socker och jäst. Därefter jäser och mognar vinet på sin fällning i 18 månader i källare som huggits ut i berget och som håller en konstant jämn och låg temperatur.


Betyg

Fynd!

Allt om Vin Nr 1, 2020


En elegant och mycket personlig Crémant!

Vinjournalen, september 2020


88 poäng! Mycket bra vin! Fynd

DVPE Nr 31, 2020


*Enligt statistik från Vinmonopolet, mars 2021

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page