top of page

Baffo Rosso Chianti 2019 DOCG

PRISSÄNKT! Nu Sveriges bäst prisade Chianti - 75 kr!


Det har odlats vin på Chiantis böljande gröna kullar, täckta med vinodlingar och olivlundar, ända sedan etruskerna tog dit vinmakarkonsten för tretusen år sedan. Här är vinet ett självklart sätt att lyfta vardagens måltider. Familjen Castellani har producerat vin i över hundra år, och Baffo Rosso är den nuvarande ägaren Piergiorgios smakrika hyllning till hans farfar Umberto som lade grunden till verksamheten. 


SMAKBESKRIVNING 

Baffo Rosso Chianti är ett smakrikt vin från en av världens mest kända vinregioner, Chianti. Det är ett fruktigt, elegant och ungdomligt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, med inslag av choklad, örter, mandel och pinjenötter. 


PASSAR TILL 

Vinet passar särskilt bra med klassiska italienska smaker och rätter såsom solmogna tomater och tomatsåser, pizza och pasta, charkuterier, hårdostar och kötträtter som Osso Buco. När de eleganta tonerna av plommon, bär, örter och pinjenöt möter parmaskinkan eller favoritpastan njuter smaklökarna! Att njuta ska vara enkelt - och den här charmiga hälsningen från Chianti förgyller din måltid både till vardag och fest. Buon appetito, cari amici – som Nonno Umberto skulle sagt! 


BETYG

12 + 

Munskänkarna mars 2021


”BRA KÖP!” 

Vinbörsen 2021


Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page