Baffo Rosso Chianti DOCG

Det har odlats vin på Chiantis böljande gröna kullar, täckta med vinodlingar och olivlundar, ända sedan etruskerna tog dit vinmakarkonsten för tretusen år sedan. Här är vinet ett självklart sätt att lyfta vardagens måltider. Familjen Castellani har producerat vin i över hundra år, och Baffo Rosso är den nuvarande ägaren Piergiorgios smakrika hyllning till hans farfar Umberto som lade grunden till verksamheten. 


SMAKBESKRIVNING 

Baffo Rosso Chianti är ett smakrikt vin från en av världens mest kända vinregioner, Chianti. Det är ett fruktigt, elegant och ungdomligt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, med inslag av choklad, örter, mandel och pinjenötter. 


PASSAR TILL 

Vinet passar särskilt bra med klassiska italienska smaker och rätter såsom solmogna tomater och tomatsåser, pizza och pasta, charkuterier, hårdostar och kötträtter som Osso Buco. När de eleganta tonerna av plommon, bär, örter och pinjenöt möter parmaskinkan eller favoritpastan njuter smaklökarna! Att njuta ska vara enkelt - och den här charmiga hälsningen från Chianti förgyller din måltid både till vardag och fest. Buon appetito, cari amici – som Nonno Umberto skulle sagt! 


Baffo Rosso Chianti är vårens nyhet!

arrow&v

ART NR 50673 | Baffo Rosso Chianti | 750 ML | Pris 89 kr | Alk 12%

58381986_10157240340343436_1125560084735

Osso Buco

"Osso buco" eller "ossobuco alla milanese" är en traditionell italiensk gryträtt från Milano. Den består av kalvlägg i skivor (med ben och märgen kvar i benet och märgen ska ätas tillsammans med köttet) som bräseras tillsammans med grönsaker, kryddor och vitt vin. Rätten serveras ofta med gremolata och risotto.


INGREDIENSER

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

1/4 rotselleri, tärnad

1 morot, tärnad

2 msk Ardita Tomatpuré tub

1 frp Körsbärstomater

2 1/2 dl Matlagningsvin Vitt

2 dl vatten

3 msk kalvfond, koncentrerad

3 msk färsk rosmarin, finhackad

1,5 kg kalvlägg

2 msk vetemjöl

Extra jungfruolivolja Classico

Salt

Nymald svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré i olivolja i en gryta.

2. Tillsätt plommontomater, vin, vatten och fond.

3. Låt småputtra.

4. Blanda köttet med mjöl och bryn runtom i olivolja i en stekpanna, krydda med salt och peppar.

5. Lyft över köttet i grytan.

6. Låt småputtra med lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.

7. Lyft av locket och låt koka ytterligare 30 minuter.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Servera tillsammans med risotto milanese eller gremolata

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Nigab.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ oss på Sociala Medier

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Hicon Media Group AB