top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Beronia Ecologico, 2020

Beronia Ecologico, 2020

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med smak av röda bär och läder med inslag av choklad och peppar. Vinet är en typisk Rioja, med en djupröd tempranillo-färg, utmärkt till pastarätter, grytor på lamm- eller kalvkött, men även till maträtter med en påtaglig kryddhetta. Serveras vid ca 17° C.

Beronia Ecológico är ett vin för den som uppskattar ekologisk produktion där odling och vinifiering styrs av mycket hårda krav.


Beronia Ecológico är odlat under dessa strikt kontrollerade former och består till 100 procent av tempranillo. Vinet har jästs i ståltankar på sina naturliga jästceller. Efter tolv månader på ståltank har vinet slutlagrats på amerikanska och franska ekfat i sex månader.


Bodegas Beronia

Ligger i Rioja Alta i nordvästra delen av Rioja. Mycket nära vineriet ligger närmare 900 hektar vingårdar där Bodegas Beronia själva och 150 kontrakterade vinbönder odlar i huvudsak tempranillodruvor. För att bönderna ska få leverera sina skördar till Beronia ställs långtgående krav på användningen av bland annat konstgödsel och bekämpningsmedel. En betydande del av Beronias vingårdar uppfyller även de kvalificerade krav som CRAE (Council of the Galicia Ecological Agriculture) och The Organic Agrifood Control Board i Rioja ställer på hållbar, giftfri och ekologisk produktion i alla delar av processen från det som sker på fälten till val av etiketter och kork. I de underjordiska källarna lagras vin på närmare 30 000 ekfat

  • År 2000 var Bodegas Beronia en av de första vinproducenterna i världen som miljöcertifierades enligt ISO 14001

Bodegas Beronia utnämndes vid International Wine and Spirits Competition 2018 till Spanish Wine Producer of the Year. Beronia var i en klass för sig genom provningarna i alla kvalitetsklasser, från Crianza till Gran Reserva, och enligt domarna visade Beronia genomgående “quality of the highest order”. Att vinna denna utnämning är inte lätt, provningarna utförs av internationella domare under hela sju månader för att säkerställa ett rättvist resultat och ett långsiktigt kvalitetsarbete.

ART NR 12126 | Beronia Ecologico, 2020 | 750 ml | ALK 13,5 % | 109 KR

Beronia Ecologico, 2020
Beronia Ecologico, 2020

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Nigab.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page