top of page

Black Mountain Shiraz Cabernet 1L

Just add BBQ!


Smakbeskrivning

Black Mountain har en rubinröd, mörk Deep Purple-färg. Doften är en rockig resa längs Tobacco Road med mörka frukter, björnbär, eukalyptus och vibrerande toner av kryddnejlika och tanniner. Det är ett vin som bara skriker efter en välrubbad flankstek eller kolgrillade grönsaker. Samtidigt är eftersmaken vanilj-len som en smäktande rockballad. 


Black Mountain är ett ”aussievin” som gjort för Midnight Oil och mörka kvällar vid grillen. Shiraz och cabernet headbangar smaklökarna och flyttar oss till sommarens grillfester och rockfestivaler. Ett klockrent vin till allt som legat i en marinad, perfekt till nöt, fläsk, grönsaker och mer därtill – let’s burn out loud, all year round!


Australien och Black Mountain

Australien är känt för sina fruktiga och fylliga viner på shiraz och cabernet med mörka, dova smaker och med ett rejält tryck i kryddbasen. Australiska viner står pall för vilken heavy metal-grill som helst. Black Mountain är generöst tappat på literflaska och designat för att inte blåsas omkull av glödande kol och chilivassa marinader. Black Mountain är ett vin som inte bryr sin om det blåser styv kuling och regnar småspik vid grillen. Det är ett vin för grillartister som skruvar upp volymen, vrider ur skägget, drar ned sydvästen och trotsar väder, vind och årstider vid glöden. Kort sagt ett året-runt-vin gjort för kol och hickory. Med Black Mountain gör du både vardag och lördag till en Black Sabbath och din entrecote får det sällskap den längtat sig blodig efter.


För Black Mountain föll valet på en kombination av shiraz, med sin kraftfulla frukt, och cabernet sauvignon med sin strama elegans. En druv-duo som sparkar in dörren med ett bullrigt skratt och ett vänligt leende. När vi tog fram Black Mountain utgick vi från det geografiska läget. Vi sökte en plats där inte bara kolgrillarna sjunger året runt. utan där klimatet ger perfekt antal soltimmar och där jorden pumpar upp kraft och mineraler i varje skörd. Det blev precis den rockiga, sköna muskelvinaren vi tänkt oss – och etiketten – ja den talar sitt eget språk, är man en rocker så är man.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page