top of page

Bonnet Grande Réserve, Brut

Champagnen är generöst fyllig, med krämig mousse och frisk syra. Pigga toner av röda höstäpplen varvas med nybakad brioche, vita blommor och citrusfrukt. En rik och lång eftersmak rundas av en klingande syra. För att framställa Bonnet Grande Réserve blandas basviner med en ålder på två till åtta år, totalt 45% reserve vin. Därefter har det lagras därefter på sin jästfällning i flaska minst 36 månader. Denna cuvée består av 80% Pinot Noir och 20% Chardonnay.


Känner du till Les Riceys? 

En Champagne-by specialiserad på Pinot Noir belägen i den kanske mest hypade delen av Champagne just nu, Côte de Bar. Vi hittar Côte de Bar i sydvästra Champagne, omkring två timmar i bil från Reims. Tack vara sitt sydliga läge och kimmeridge-jordar (just det, samma typ av jordmån som i Chablis!) har området utmärkta förutsättningar att odla Pinot Noir. Unikt för Les Riceys är att hela tre ursprungsbeteckningar är tillåtna: AOC Champagne, AOC Côteaux Champenois och AOC Rosé de Riceys.


Vineriet Alexandre Bonnet är beläget mitt i Les Riceys, som egentligen består av tre byar. Vinmakare sedan 1985 är Alain Pailley, vars mål allt sedan starten varit att uttrycka Pinot Noir-druvans karaktär på ett rent och elegant sätt.


Prisad Champagne

I årets Vinordic Wine Challenge kammade Bonnet Grande Réserve hem silver i kategorin champagne 301-400 kr per flaska. 


Flaskan kommer i en snygg presentförpackning.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page