top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

Premiär! Guldvinnande bubblor från Bourgogne!


Nu lanseras äntligen guldvinnande Brut de Chardonnay från anrika Bouchard Aîné & Fils i Sverige! Vinet har en underbar frisk mousse och klingande ren syra i avslutningen!


Redan på 1800-talet var Bouchard Ainé & Fils en av de mest framstående producenterna av mousserande vin utanför Champagne. Med lanseringen av Brut de Chardonnay är det dags att hylla husets 200-åriga historia av lyxiga bubblor.


Brut de Chardonnay är gjort på noggrant utvalda chardonnaydruvor. Smaken är härligt frisk och torr med inslag av citrus, rostat bröd, nötter och mineraler. Vinets fräscha och pigga mousse kittlar gott i gommen.

Vinet vann GULD i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert & Gaillard 2022 – en bekräftelse på dess enastående kvalitet för priset.

Servera gärna Brut de Chardonnay i +10 °C som en lyxig fördrink tillsammans med skaldjur, till lätta kycklingrätter eller kanske till en klassisk torskrygg med brynt smör - en ljuvlig kombination!

Vinet är gott att dricka redan nu men lämpar sig även för lagring och smaken fortsätter att utvecklas under 3-5 år.


Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750. Sitt goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom omsorgsfullt hantverk och kvalité. Vingårdarna ligger i några av Bourgognes bästa lägen, där rankorna kan skicka sina rötter djupt ner i områdets berömda kalkjordar. Resultatet: sällsynt friska och eleganta viner.

ART NR 57601 | Bouchard Aîné & FIls Brut de Chardonnay | 750 ML | ALK 12 % | 119 KR

Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay
Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören ChrisWine.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page