Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir Albert Bichot, 2020
Smakbeskrivning
Medelstor, bärig doft med toner av röda och svarta vinbär samt plommon. Medelfylligt med frisk syra och balanserade tanniner. Inslag av mörka bär, kaffe och mocka. Lång eftersmak. Passar till grillat kött, kycklingrätter och milda ostar.
Bra köp! Ett vin av god kvalitet!
Allt om Vin Nr 6, 2021
Fin fatkaraktär på franskt manér, ett bra balanserat vin med pigga tanniner!
Vinjournalen, juni 2021
Trevligt vin för dina vänner som är bourgogne-vin-älskare – anpassa middagen efter vinet. Betyg 4
Vinbanken, juni 2021
88 poäng! (++) Fynd!
DVPE Nr 22, 2021
Betyg 4! Örtig och stram. Utmärkt vin till mat!
Vinbanken, november 2021
Maison Albert Bichot
Maison Albert Bichot grundades redan 1831 och är fortfarande familjeägt. De äger egna vingårdar runt om i Bourgogne där dessa vinifieras på plats i de olika områdena – i egna vinerier och med olika egna vinmakare. Vingårdsnamnen sätts alltid ut på etiketten. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son och företaget drivs idag av Alberic som är sjätte generationen Bichot. Företaget fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra.
Vinet
Vinet framställs av inköpta druvor och druvmust från välrenommerade odlare. Jäsningen äger rum mellan 18 till 25 dagar i traditionella burgundiska ekfat. Temperaturen regleras. Första jäsningen sker vid temperaturer mellan 10-14 C för att få fram frukten ur druvan och därefter ökas temperaturen till 20-30 C för att utveckla kropp och tanniner. Dagligen pumpas druvresterna runt försiktigt för att utvinna bästa möjliga tanniner. Vinet lagras därefter mellan 8 till 12 månader på en blandning av ekfat och rostfria tankar. Faten tillför vinet aromer och struktur.
Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.