top of page

Burger Wine 2019

Burger Wine – Ett självklart val när grillen ska fram.


Äntligen är grillsäsongen här, Burger Wine är sommarens nyhet, utformad för att passa en smakrik hamburgare med klassiska tillbehör. Ett torrt, stramt och medelfylligt vin av druvan Bobal, med stor fräschör och söt frukt av körsbär, blåbär och tranbär. Smaken lyfts av en integrerad tanninstruktur med nyanserat fatade toner och kryddig, örtig underton.


För er som vill veta mer om vinet och smakkombinationer kommer här lite mer fakta.

Bobal är en uppskattad spansk druvsort med näst flest planteringar efter Tempranillo. Viner från denna mörkskaliga druva brukar te sig fräscha med bra syra och lägre alkohol. Burger Wine är ett torrt, stramt och medelfylligt vin med stor fräschör, söt frukt och modest alkohol. Avslutet är torrt med en ton av mineralitet och saltstänk.


Hamburgare är en klassiker som tillsammans med vin ger härliga smakkombinationer - sälta från bland annat bacon och köttet balanserar beska och strävhet i vinet liksom fetare såser och ost. Däremot kan sötma från stekt lök förstärka upplevelsen av syrlighet och beska i vinet, något som sallad och tomat också bidrar med. Andra hårda attribut i vin såsom hög alkohol blir också mer framträdande av grönsallad, liksom kryddhetta.


2019 i Spanien var en tuffare årgång för vinrankorna än den mer generösa 2018 som bjöd på stor produktion. Även om 2019 var en årgång med bra väderförhållanden gjorde torka och oregelbunden blomning att klasar och druvor blev glesare och mindre. Detta resulterade i ett lägre skördeuttag med naturligt hög koncentration och intensitet. Många vinmakare och konsulter runt om i landet hävdar att årgångens kvalitet är den bästa på 10-15 år.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page