top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Côtes-du-Rhône Grande Réserve, 2019

Côtes-du-Rhône Grande Réserve, 2019

Smakrik nyhet från franska Côtes-du-Rhône – ett maffigt rödvin för höstens smaker


Rhônedalen är en av världens mest välrenommerade vinregioner och en favorit bland svenska vinälskare. De röda vinerna härifrån levererar framför allt i relation till prisvärde – få vinregioner erbjuder så mycket vin för pengarna. Vinerna är kraftfulla, smakrika och byggda för både omedelbar njutning och många år i vinkällaren.


BRA KÖP!

”Smaken är lättgillad och ursprungstypiskt sammansatt med generös, utvecklad profil i varm, omedelbar rhônestil som utmynnar i en svagt örtig, kryddig eftersmak.”


– Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, september 2021

Från södra Rhônedalen lanseras nu ett ypperligt exempel på regionens potential – bäst prisade Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Reserve 2019


Vinet är gjort på de för området typiska druvorna Syrah och Grenache och är ett solmoget, rikt och generöst rödvin med inslag av mörka bär, körsbär, franska örter, kryddor och lakrits. Vinets egenskaper passar utmärkt till både charkuterier som salami och lufttorkad skinka som till mustiga höstgrytor, grillade kötträtter och smakrika pastarätter.


Vinet tillverkas av handskördade druvor från 50 år gamla vinrankor.  Åldern på vinrankorna bidrar till färre och mindre druvor vilket get extra koncentration och fyllighet i vinet. Årgång 2019 bjöd på en varm och lång växtsäsong med fullmogna druvor, en riktig toppårgång byggd för lagring. Resultatet är ett maffigt vin som gjort för höstens smaker. Det här vinet erbjuder en utmärkt chans att prova på det franska begreppet “terroir” – det smakar som platsen det odlas på.

ART NR 5287301 | CÔTES-DU-RHÔNE GRANDE RÉSERVE | 750 ML | ALK 13,5% | 79 KR

Côtes-du-Rhône Grande Réserve, 2019
Côtes-du-Rhône Grande Réserve, 2019

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Fields Wine Company.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page