top of page

Can-Vi, Vi Negre

Friskt och josigt rödvin i smart förpackning!


Doft: Fruktig doft med inslag av solmogna hallon, jordgubbar och rabarber. Vinet har en angenäm kryddighet med toner av örter och apelsinzest.


Smak: Nyanserat vin med charmig fruktighet såsom röda vinbär, skogshallon, blodapelsin och jordgubbar. Vinet är mjukt och läskande med en klingande frukt tillsammans med en god kryddighet och lång frisk eftersmak.


Tillverkning: Druvorna till detta vin kommer ifrån Blancafort, La Conca de Barberà i Tarragona. Vingårdarna ligger på 600 meters höjd över havet och alla druvor skördas för hand. Alkoholjäsningen sker spontant och skalmecerationen pågår i 10 dagar på ståltank. Vinet får sedan lagras i 6 månader på amforor. Vinet har inga tillsatta sulfiter.


Mat och dryck: Servera vid 14–16°C. Detta fruktiga och friska rödvin passar utmärkt till rätter av ljust kött, gärna kallskuret och charkuterier. Vinet är även gott till vegetarisk mat som svamprisotto toppad med riven parmesanost, finhackad timjan och citronzest.


Can-Vi – Kvalitetsvin på klimatsmart förpackning!

Jordi Llorens anses vara en av dom bästa vinmakarna i Spanien och tillsammans med hans fru Cristina har dom startat Can-Vi vars fokus är kvalitetsvin på burk. Jordi Llorens familj har odlat vin i Blancafort, Katalonien i århundraden, men Celler Jordi Llorens startades 2008. Jordi har totalt 15 hektar vingårdar, alla biodynamiskt odlade, och ligger på cirka 600 meters höjd och drar därför nytta av ett relativt svalt klimat som tydligt återspeglas i vinerna.

Medelhavsklimatet känns, men uttrycket är fortfarande svalt och väldigt uppfriskande. Jordi Llorens viner utstrålar energi och visar en övertygande balans mellan mognad, relativt låg alkoholhalt och hög fräschör.

Servera gärna Can-Vi Vi Negre lätt kyld, perfekt att ta med till picknicken eller till stranden! Vinet är gott till charkuterier, sommarens sallader med fetaost och oliver och till grillfesten med smakrika korvar och en uppfriskande fransk potatissallad.


Druva: 60% Garnacha, 40% MonastrellCaslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page