top of page

Casalforte Collezione Campistorti, 2019

Castelforte byter namn till Casalforte (Casale = Italiensk herrgårdsvilla)

Vi byter namn, men det förändrar inte något. Våra råvaror fortsätter att vara de allra bästa. Våra mångfaldigt prisbelönade viner produceras i samma skala. Och vi fortsätter att föra traditionen vidare. Från den stora borgen Castelforte, förknippas vi nu med den charmiga villan Casalforte. Vi är mer passionerade än någonsin och vi finns i varje ögonblick av den italienska måltiden.


Smakbeskrivning

Casalforte Rosso Veneto är ett fylligt och fruktigt boxvin. Doften är intensiv med fruktiga och lite mörka toner som körsbär, tobak och söt lakrits. Smaken går i samma stil. Där finns syltiga jordgubbar, svarta vinbär och mörk choklad. Eftersmaken är fruktig med en liten söt vaniljton som skvallrar om att en viss andel av blenden har fått mogna på ekfat.


Det är ett underbart sällskapsvin under sommarens student- och barbeque-fester. Det är ett vin för grill och party. Det är mustigt och har muskler nog att matcha rustik mat. Det passar till allt slags kött, gärna en hårt grillad entrecote eller en långkokad, het chili. Ställ gärna in boxen i kylskåpet en halvtimma före servering. Boxvin vinner inte på lagring.


Vinet

Castelforte Rosso Veneto är ett vin där Corvina får vara klangbotten för Cabernet sauvignon och Merlot, som också är tämligen vanligt förekommande i vingårdarna i Venetien. Tillsammans bildar druvorna en balanserad smakbild och växer till ett vin som är svårslaget vid sommarens grillfester.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page