top of page

Casalforte Prosecco - Extra Dry

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har inslag av päron, honungsmelon, persika och fläder. Moussen är frisk och bubblande (spumante) och eftersmaken tämligen torr och fruktig. Alkoholhalten ligger på 11%.


Casalforte Prosecco är ett elegant och festligt sällskapsbubbel. Det är ett underbart aperitifvin och ett vin som både livar upp en fest och som står upp mot bra skaldjurs- och fiskrätter. Idealiskt till räkor och havskräftor och även till mindre kryddstark asiatisk mat. Oslagbart som välkomstdrink. Bör serveras ordentligt kylt, gärna 6–8 grader.


Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig.


Systembolagets bästa prosecco!

Expressen/Allt om Mat, december 2021


Favorit bland proseccovinerna! Tre getingar!

Expressen/Söndag i köket! Januari 2022


Pigg fräschör! Tre getingar!

Expressen/GT, januari 2022


Sommarens bästa bubbel! Bra mingelvin!

Allas, juni 2022


Casalforte Prosecco Extra Dry

  • Sveriges mest köpta Prosecco

  • Finns i både hel och halvflaska

  • Försäljning senaste året 1 589 178 flaskor (MAT april 2022) och därmed är Casalforte den prosecco som årligen säljer flest flaskor prosecco (källa: Systembolagets säljstatistik)

  • Omtyckt för sin konsekventa kvalitet och goda smak – smakar alltid lika gott.

  • Traditionen säger att Prosecco ska jäsas en andra gång på ståltank. Det ger en frisk och fruktig smak, utan brödiga och jästiga toner likt en Cava eller Champagne. En prosecco ska drickas ung här och nu, när den är frisk och fruktig.

  • Casalforte Prosecco uppskattas för sin fruktiga smak med toner av päron, honungsmelon och citrus.

  • En storsäljare som Casalforte Prosecco med hög omsättning i hyllan garanterar alltid fräsch och god smak.

  • Ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo producerar Casalforte Prosecco

  • Tillsammans är vi starkare! Många vinfamiljer tillsammans säkrar hög innovationstakt, effektiv vinproduktion, bättre ekonomi och effektivare jordbruk. Det säkrar chanserna att leverera en prosecco med hög kvalitet, god smak till ett bra pris.


Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page