Casteloro Valpolicella Ripasso Organic - 2018

Casteloro Valpolicella Ripasso Organic - 2018

Rik och kraftig Ripasso från ekologiska odlingar

Casteloro Ripasso Superiore är ett rikt och fylligt vin med elegant framtoning. Vinet bjuder på en doft av mörka körsbär, torkade plommon, färska örter, choklad och fat. Smaken är generös och djup och har samtidigt en fräschör som gör vinet utmärkt till många olika sorters mat. Njut till höstens kötträtter och grytor på vilt med smakrika tillbehör eller din italienska favoritmat. De begynnande mognadstonerna i vinet passar särskilt bra till svamprätter, varför inte en kantarelltoast eller pasta med Karl-Johan? Passar även utmärkt till lagrade hårdostar som Parmigiano Reggiano.


Casteloro Ripasso Superiore har fått fina recensioner av svensk vinpress.


BRA KÖP! – Elin Börjesson, Vinbörsen, augusti 2021
”Maxa myset med en förförisk Ripasso! Mörkare kvällar och kallare grader kräver sitt vin. När vi nu äntrar årets mysigaste säsong är det dags att på allvar plocka fram rödpanget. Varför inte fira ”happy new höst” med en smarrig Ripasso? Tänd värmeljusen, ladda ostbrickan – och korka upp”!


4,5 av 5 poäng, Boxtoppen, augusti 2021
”Denna ekologiska ripasso ur Casteloro-serien bjuder på fint fatkryddiga toner med mörk choklad, vanilj, körsbärspralin, tobak och läder samtidigt som det finns en strimma pomerans som lyfter vinets fräschör”.


Casteloro Valpolicella Ripasso Superiore 2018

Årgång 2018 erbjöd en varm och lång växtsäsong som gjorde att druvorna uppnådde perfekt mognad samtidigt som balansen mellan fruktmognad och fräschör bevarades. Druvorna är handplockade och kommer från utvalda vingårdar i Val di Negrar, en av 7 kommuner i Valpolicella som får producera Ripasso. Området kännetecknas av eleganta, strama och välstrukturerade viner.


Vinet tillverkas av ekologiska druvor som får jäsa en andra gång med skalen från Amarone-vin för att ge ytterligare smak, fyllighet och kraft. Beteckningen Superiore innebär noga utvalda druvor med extra druvmognad i kombination med extra lång lagringstid. Vinet lagras hela 18 månader varar 12 månader på ekfat för att uppnå optimal balans. Ekologiska odlingar är sällsynta i Valpolicella på grund av det fuktiga bergsklimatet, därför är det extra exklusivt med ekologisk Ripasso Superiore som nu lanseras för svenska vinälskare.


arrow&v

ART NR 52568 | Casteloro Valpolicella Ripasso Organic, 2018 | 750 ML | Pris 129 kr | Alk 13,5 %

Casteloro Valpolicella Ripasso Organic - 2018
58381986_10157240340343436_1125560084735

Krämig kycklingfilé med parmesan , färsk spenat (chili) & röd paprika

Agnethas kyckling fick det att vattnas i munnen på oss här. Casteloro Valpolicella Ripasso är djup och generös. Här kan man matcha med relativt stabbiga rätter. Gräddsås och parmesan ger både krämighet och rejält med smak. 


Undvik gärna hetta till rött vin, så chilin skulle vi nog skippat.


Recept :

Kycklingfilé brynes

Häll över grädde ( ingen lätt !)

Krydda med salt, svartpeppar & kycklingfond

Strimla paprika och lägg i efter en stund

(1/2 chili hackas i små bitar och läggs i samtidig som bladspenat)

1 msk ca kinasoya

Lägg på lock och låt det puttra i ca 30 min , strax innan häller du i 1 dl riven parmesan

Serveras med ris eller pressad potatis


Lycka till & smaklig spis!


Foto och anrättning: Agnetha Bengtson

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Fields Wine Company.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.