top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Cava PH Style Brut by Lena Philipsson

Cava PH Style Brut by Lena Philipsson

NYHET! Lena PH släpper ett eget kvalitetsbubbel för endast 99 kr – CAVA PH STYLE


Lena PH har många strängar på sin lyra. Hon kan redan titulera sig bland annat artist, låtskrivare, melodifestivalvinnare, skådespelare, programledare, författare, årets smålänning och nu med sin nya cava nästan vinmakerska. När Lena skapade sitt eget bubbel valde hon att vända sig till Perelada, en av de mest hyllade cavaproducenterna för att försäkra sig om fantastisk kvalitet och prisvärdhet. Vi har frågat Lena lite mer om hur hon har tänkt kring sitt nya bubbel:


Varför samarbete med Perelada?

Jag ville sätta mitt namn på en cava från ett riktigt vinhus och har därför valt att göra min cava tillsammans med en av de mest kända cavaproducenterna i världen. Jag har varit nere och besökt dem på deras slott utanför Barcelona och valt ut den cava som jag tror passar bäst för mig och min publik. Pereladas goda rykte och deras historia av att satsa på kultur och fram för allt på musik i synnerhet gjorde att det kändes som att vi passade perfekt för varandra. Omgivningen kring Pereladas slott och vineri är dessutom helt fantastisk. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och besöka vinanläggningen och slottet. Med min cava känns det också extra bra att Perelada är hållbarhetscertifierade under Wineries for Climate Protection och att den dessutom är veganvänlig.


Hur tänkte du kring designen?

Jag har varit med i alla steg i designprocessen och jag hoppas att ni som jag tycker att slutresultatet blev riktigt fint. Målet var att skapa en stilren men samtidigt festlig design som passar alla, en flaska som jag kan vara stolt över att dela med mina vänner och bekanta.


Vilken upplevelse vill du skapa?

Jag ville skapa ett bubbel som passar för alla festliga sammanhang men samtidigt har en prislapp som är överkomlig för de flesta. Som många säkert redan vet så får cava sina fina bubblor efter en andra jäsning på flaska precis som champagne. Cavan jag har valt ut är ett bubbel i min smak.

Jag tycker att cavan passar till allt! Den är perfekt som aperitif, eller varför inte till lättare maträtter och efter maten vill man ju gärna avsluta med ett glas piggt bubbel.


Mer info om vinet:

Druvorna till vinet kommer ifrån området Penedés, beläget ca en timmes bilkörning söder om Barcelona. Platsen sträcker sig från den vackra, kustnära bergskedjan Garraf-massivet och fortsätter sedan några kilometer inåt landet ifrån medelhavets svalkande stränder. Cavan är en blend av de tre inhemska druvorna xarel-lo, macabeo och parellada. Xarel-lo växer vid kusten, macabeo i en dal och parellada på hög höjd (ca 750 meter över havet). Cavan är krispig, frisk och fruktig med grym mousse.

Cava PH Style | Pris: 99 kr | nr 59452 | 750 ml | Alk. 11,5% | Producent: Perelada

Cava PH Style Brut by Lena Philipsson
Cava PH Style Brut by Lena Philipsson

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Wineaffair.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page