top of page

Cavalieri Rive del Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco, 2019 DOCG

”Inga kompromisser! Prosecco av högsta möjliga kvalitet!”

  • DOCG – Italiens högsta kvalitetsbeteckning

  • Handplockade druvor

  • ”Superiore” status

  • Gamla och lågproducerande vinrankor

  • ”Rive” status


SMAKBESKRIVNING

På paletten möts man av en livlig och tydlig mousse. Vinet har ”Superiore” status, vilket innebär att alkoholhalten är något högre än en vanlig Prosecco. Färgen är gnistrande halmgul. Aromerna är tydligt fruktiga med mogna päron, aprikos, annans och mango. Smaken är frisk med lätta citrustoner och en välbalanserad syra.


PASSAR TILL

Fiskrätter, skaldjur, vegetariskt eller som aperitif.


Maschio Dei Cavalieri

Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco är Maschio dei Cavalieris flaggskepp. Det görs av 85 % Glera och 15 % andra DOCG-druvor. Prosecco har de senaste åren gjort succé över hela världen. I takt med att intresset har ökat för den ”italienska champagnen” har också kvalitetsribban höjts. Nu finns Prosecco från DOCG-klassade områden, och även med Rive-klassificering, men då krävs det yppersta av vad Italien kan producera – som Rive di Colbertaldo från Maschio dei Cavalieri.


Ca 10% av Proseccoproduktionen kan buteljeras som DOCG, då kommer vinet från särskilt utvalda och högklassiga odlingar. En sådan DOCG är Valdobbiadene, känt som det område i världen som producerar den allra förnämsta Proseccon. I Valdobbiadene ligger Rive di Colbertaldo där de gamla vinstockarna växer på Piave-flodens solmättade sluttningar i skydd av de omgivande Alperna. Rive är motsvarigheten till franska cru, det vill säga utvalda, terroir-specifika områden. För att en Prosecco ska klassas som Rive, krävs förutom att druvorna kommer från samma odling, att de är handplockade och från samma årgång.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page