top of page

Champagne Devaux Augusta Brut

Champagne Devaux till oslagbara 299 kr


För första gången någonsin i Sverige har vi äran att presentera Champagne Devaux och deras cuvée Augusta Brut – något så ovanligt som en ekologisk Champagne. För faktum är att endast 2% av all Champagne är ekologiskt certifierad. Går nu att beställa hos Systembolaget.

Richard Juhlin, världens främste Champagne-kännare, om producenten: Devaux är idag det ledande företaget i Aube-distriktet. De moderna faciliteterna där vinet görs är kliniskt hygieniska. Produktionsmetoderna är mycket seriösa, med en stor mängd reservviner lagrade på stora ekfat à la Roederer. 


Alla deras viner är välutvecklade och hanteras på ett traditionellt sätt. Många av deras viner har en rik, bred bas som riktar sig mot choklad tillsammans med en skarp kant, en behaglig underliggande nötighet och smidig exotisk fruktighet.


Devaux Augusta Brut är gjord på 80% Pinot Noir och 20% Chardonnay. Den förstnämnda är en blå druva vilket skänker vinet toner av röda äpplen, nötter och nymalet kaffe. Men den låga sockerhalten gör att den samtidigt känns fräsch och elegant.


Kravet i Champagne är att vinet ska lagras på sin jästfällning minst 15 månader. Devaux väljer att ta detta längre och låter denna lagras 24 månader för att utveckla de komplexa toner som gör Champagne så speciellt. Kan därför avnjutas redan nu men är samtidigt ett utomordentligt lagringsvin och kan lagras i 5-10 år utan några problem. Den som orkar vänta så länge kommer bli rikligt belönad.


Vem är då Augusta? Namnet Augusta är en hyllning till Augusta-Maria Herbin som drev huset under slutet av 1800-talet och under hennes ledarskap växte huset sig starkare.


Artikelnummer: 52494
Pris: 299 kr
Alkoholhalt: 12,5%
Socker: 0,7 g/100ml
Storlek: 750ml
Sortiment: Beställning

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page