top of page

Domäne Wachau Grüner Veltliner Selection, 2021

Sommarens vita boxvin från kvalitetsproducenten Domäne Wachau!


Doft: Ung, aningen kryddig, fruktig doft med inslag av päron, persika, mineral och vitpeppar.


Smak: Torr, fruktig smak med inslag av päron, mandarin, persika och vitpeppar. Vinet har en läskande friskhet och en lång fruktig eftersmak.


Tillverkning: Alla druvor skördas för hand från de sluttande vingårdarna i Wachau. Druvorna pressas och musten jäser vid sval temperatur i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinet fylls på bag-in-box ungt för att behålla den ypperliga frukten och den friska fruktsyran. Alla viner från Domäne Wachau är hållbarhetscertifierat enligt "Sustainable Austria" och är även "VEGAN" märkta.


Mat och dryck: Servera vid 8-10°C. Denna fruktiga och friska Grüner Veltliner passar utmärkt som aperitif men även gott till sommarens härliga bufféer.


Första boxen från Domäne Wachau lanseras först i Sverige!

Domäne Wachau är en av de största producenterna i Wachau och tillverkar endast viner i absolut toppklass. De anses ligga på topp 10-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike. "Master of Wine" Roman Horvath och Heinz Frischengruber är radarparet som driver framåt vineriet med både experimentell nyfikenhet och strävan efter perfektion.

Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 440 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv.


Det är fantastiskt kul att Domäne Wachau väljer att lansera sin första bag-in-box i Sverige. Precis som med alla andra viner från Domäne Wachau så är detta också ett riktigt hantverksvin. Alla druvor kommer från kvalitetsdistriktet Wachau och skördas varsamt för hand. Roman och Heinz ville göra ett vin på box som är ursprungstypiskt och där druvan Grüner Veltliner visas upp på bästa sätt, och det har de verkligen lyckats med! Krispigt torrt vin med god fruktighet som matchar perfekt till sparris, skaldjur, fisk och sommarens goda sallader.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page