top of page

Domaine La Feuille Pinot Noir, 2022

Domaine La Feuille 159 kr/box


Elegant boxnyhet från södra Frankrike - prisvärd Pinot Noir med generösa inslag av röda bär samt en finstämd kryddighet. Ett utmärkt matvin till höstens smakrika rätter.


Nu lanseras en stilren boxnyhet från södra Frankrike!

Druvorna till detta vin kommer från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike, närmare bestämt den solkyssta regionen Pays d’Oc. Pinot Noir är en elegant druvsort vi kanske inte förknippar med området i första hand, då det är mest känt för sina fylliga och strama viner tillverkade av mer kraftfulla druvor. Domaine La Feuille Pinot Noir är dock ett vin som verkligen bevisar att druvan trivs minst lika bra här som i nordligare franska distrikt. Det är dessutom ett utmärkt exempel på att kvalitetsvin på box är här för att stanna. Denna välgjorda och prisvärda Pinot Noir levereras i smidigt format om 1,5 liter.


Både doft och smak bjuder på friska och bäriga inslag av mogna jordgubbar, skogshallon och en hint av blåbär. Den finstämda fatkaraktären bidrar med en inbjudande kryddighet som samspelar fint med lena tanniner och och en frisk syra. Ett utmärkt matvin som passar perfekt till höstens smakrika mat. Matcha det till grillad kyckling, lättare kötträtter, rostade grönsaker eller till ost- och charkbrickan.


Du hittar boxen i Systembolagets beställningssortiment - den kan enkelt beställas till din närmsta butik!

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page