Domaine La Feuille Pinot Noir, 2022
Domaine La Feuille 159 kr/box
Elegant boxnyhet från södra Frankrike - prisvärd Pinot Noir med generösa inslag av röda bär samt en finstämd kryddighet. Ett utmärkt matvin till höstens smakrika rätter.
Nu lanseras en stilren boxnyhet från södra Frankrike!
Druvorna till detta vin kommer från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike, närmare bestämt den solkyssta regionen Pays d’Oc. Pinot Noir är en elegant druvsort vi kanske inte förknippar med området i första hand, då det är mest känt för sina fylliga och strama viner tillverkade av mer kraftfulla druvor. Domaine La Feuille Pinot Noir är dock ett vin som verkligen bevisar att druvan trivs minst lika bra här som i nordligare franska distrikt. Det är dessutom ett utmärkt exempel på att kvalitetsvin på box är här för att stanna. Denna välgjorda och prisvärda Pinot Noir levereras i smidigt format om 1,5 liter.
Både doft och smak bjuder på friska och bäriga inslag av mogna jordgubbar, skogshallon och en hint av blåbär. Den finstämda fatkaraktären bidrar med en inbjudande kryddighet som samspelar fint med lena tanniner och och en frisk syra. Ett utmärkt matvin som passar perfekt till höstens smakrika mat. Matcha det till grillad kyckling, lättare kötträtter, rostade grönsaker eller till ost- och charkbrickan.
Du hittar boxen i Systembolagets beställningssortiment - den kan enkelt beställas till din närmsta butik!
ART NR 51407 | Domaine La Feuille Pinot Noir, 2022 | 1500 ml | ALK 13,5 % | 159 KR
God grillad kyckling med tillbehör
Recept för 4 personer
1st kyckling
Går även bra såklart med detaljer som bröst, lår och vingar separat om man önskar det.
Olivolja/rapsolja eller vad man har
Salt, peppar, andra lämpliga kryddor du uppskattar.
Med Köttkomas Grillpippi så behövs inget salt och andra kryddor till.
Sirap eller honung
Soya
Balsamvinäger
Vitlök
Potatis (Palsternacka och morot som extra tillval till)
Créme fraiche
Feta ost / Alternativt bluecheese
Tomater/Rödlök ( alternativt Selleri )
Tillagning:
Kycklingen
Gör en marinad/glaze till kycklingen av nedan.
2dl olja
2 msk soya
4 msk sirap/honung
3 klyftor vitlök som rivs
1 matsked salt
1 matsked svartpeppar
Pensla och bada gärna kycklingen/delarna i detta flera timmar innan grillning eller i ugnen.
Vid grillningen pensla på och vänd kycklingen med jämna mellan rum i ca 200 graders värme.
Så länge det behövs beroende på storleken. Grilla gärna indirekt för att undvika brända ytor.
Du märker när den fått en fin grillyta och kan lätt testa med en kniv så att inga blodiga safter kvar.
Det går såklart även bra att få till gott i en ugn om ingen grill att tillgå.
Kör på 200 grader grill och håll ett öga även här att kycklingen inte bränns vid eller är blodig.
Potatisen
Klyv upp potatisen(palsternacka/morot) med kniv i lagom lämpligt stora klyftor.
Mindre klyftor tar såklart mindre tid att bli tillagade. Fyll en ugnsform med hur hungriga ni är helt enkelt.
Strila olja och salta lätt. Kör på 220 grader i ugnen . Stoppa in plåten när tempen uppnådd. Tar ca 30 min.
Se till att det blir en fin gyllene yta. Oljan gör att den får en fin nästan som friterad yta .
Sallad
En god sallad till maten är såklart aldrig fel.
Något som alltid är gott är en enkel tomat och rödlökssallad.
Hacka/skiva ner så mycket tomater som det känns bra helt enkelt. Finhacka rödlöken.
Häll på lite balsamvinäger/alternativt lite vitvinsvinäger. Lite svart peppar och salt. Rör om och sedan njut
Alternativt till tomat/rödlöken kan vara selleri som ger en god brytning om bluecheesekräm istället för festaostkräm.
Krämen
En god smaklig kräm att doppa kyckling och potatis i är såklart aldrig fel.
Här gör vi en enkel blandning av Créme fraiche, som vi blandar ihop med feta ost och river ner några klyftor vitlök i.
Saltar och pepprar lätt. Alternativt blandar du ner bluecheese istället för feta ost.
Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Anora.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.