top of page

El Gran Botánico Alijares 2019

I utkanten av den lilla byn Camarena, mitt emellan Madrid och den historiska staden Toledo hittar vi Finca los Alijares och dess ekologiska vingårdar som alla ligger runt omkring bodegan.


José Luis Pérez Agudo grundade Finca los Alijares 2005 och är tredje generationens vinmakare med respekt för naturen och ett stort intresse för ekologisk odling. José lämnar ingenting åt slumpen och sköter sina vingårdar och sitt vineri med minutiös precision. Frukten till El Gran Botánico Alijares kommer från Josés egna ekologiska vingårdar och selekteringen sker i vingården, bara de bästa druvorna skördas. Graciano skördades i mitten av oktober och fick skalmacerera i 20 dagar, garnacha skördades två veckor senare och tillbringade också 20 dagar med skalkontakt.


Det är endast genom ett respektfullt och konstant arbete med frukten som det går att överföra vingårdens unika karaktär till druvorna”. José Luis


El Gran Botánico Alijares har en kryddig doft av mörka körsbär, örter och lakrits. Smaken är fyllig med mjuka välintegrerade tanniner och toner av skogsbär, viol, plommon och mörka körsbär med en touch av mörk choklad.


Passar fantastiskt bra till grillad flankstek med grillade tomater och vitlöksslungad färskpotatis, kryddig grönsaksgratäng, spansk potatisomelett med grillad röd spetspaprika eller till charkbrickan.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page