top of page

FiorAmore Prosecco Organic

Fior Amore Organic Prosecco – en kärleksförklaring på flaska


Från Veneto kommer nu en härlig vinterbukett! Fior Amore är en kvalitetsprosecco med intensiva, blommiga toner som passar det mesta: ostar, desserter och frukt, men även fiskrätter eller helt enkelt som en uppfriskande aperitif.


” 4 av 5 poäng, boxtoppen”

En prosecco för dig som gillar den lite torrare! 

Boxtoppen December 2022


++++

Aftonbladet, januari 2023


Prosecco är med sina charmigt fruktiga och smakrika karaktärer det mest populära mousserande vinet i världen. Nu lanseras Fior Amore Prosecco Organic, på svenska ”kärleken till blomman”, en ekologisk prosecco med sprudlande innehåll och en drömlik utsida som en kärleksförklaring till blomman, drycken och dess ursprung.


Fior Amore är en ekologisk nyhet på proseccohimlen. Det är ett bubblande vitt vin gjort på den inhemska gröna druvsorten glera från vingårdar belägna på böljande kullar från vinregionen Veneto beläget i norra Italien. 


Både doft och smak i Fior Amore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. Persika och honungsmelon är också högst närvarande i både näsa och mun tillsammans med uppfriskande inslag av citruszest. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet. Att drycken är ekologisk innebär att druvorna är odlade i vingårdarna utan bekämpningsmedel.


Fior Amore, som på svenska betyder kärleken till blomman, har en vacker och inbjudande utsida med snirklade detaljer i relief och etiketten är prydd med olikfärgade blommor. Flaskan andas fest och är således en given accessoar på det dukade bordet. Servera den som fördrink tillsammans med den italienska charkbrickan eller genom hela middagen förslagsvis till fisk och skaldjursrätter. 

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page