top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Fratelli Laspina Primitivo Biologico

Fratelli Laspina Primitivo Biologico

Nyhet! Kraftfull Primitivo på handplockade ekologiskt odlade druvor – 79kr!


Laspina Primitivo är en generös, fruktig och fyllig Primitivo. De noga utvalda druvorna plockas för hand, sent på säsongen från gamla vinstockar för maximal mognad och smakkoncentration.Vinmakaren har här skapat en mycket smakrik Primitivo med inslag av mörka körsbär, björnbär, skogshallon, choklad, kaffe, vanilj med en tydlig fatkaraktär. Så som traditionen säger att den ska vara, full av generös frukt och smak. Perfekt att servera till vårens och försommarens alla grillrätter eller att avnjuta helt på egen hand.


“BRA KÖP”

Robert Montgomery, Vinbörsen, mars 2021


“Ekologiskt grillvin som många kommer att uppskatta.”

4/5, Boxtoppen, april, 2021. 


Här kan du enkelt och utan extra kostnad beställa Laspina Primitivo till din lokala systembolagsbutik.


Område: Apulien, Italien

Druvor: Primitivo

Alkoholhalt: 13,5%

Pris: 79 kr

Doft: inslag av björnbär, körsbär, vanilj, kaffe och choklad.

Smak: mycket kraftfullt och fruktigt med inslag av mörka körsbär, björnbär, skogshallon, choklad, kaffe och vanilj.

Passar till: charkuterier, pasta, grillade kötträtter och ostar

ART NR 5029901 | LASPINA PRIMITIVO ORGANIC | 750 ML | ALK 13,5 % | 79 KR

Fratelli Laspina Primitivo Biologico
Fratelli Laspina Primitivo Biologico

Fläskytterfilé i ugn som är smaksatt med en chili och honungsglace

Långsamt körd fläskytterfilé i ugn som är smaksatt med en chili och honungsglace, under en färgglad ratatouille. Såsen är min favvo, en rostad lite söt vitlökssky!


Pancetta och rostad vitlökssky

1 hel vitlöksboll, banka till den så klyftorna lossnar lite. Rosta sen i ungen med lite olivolja och flingsalt tills den får lite färg och blir mjuk. Stek 100gram pancetta i bitar eller skivor, häll i 2 finhackade schalottenlökar i lite smör, släng på den rostade vitlöken med skal och allt, några stänk med worchestersås och 1 msk kinesisk soya, 5 dl vatten, oxfond eller vanlig buljong, lite salt och peppar samt nån tsk socker. låt koka ner så du har 3 dl kvar. Sila den...droppa lite balsamicokräm i och klicka en liten klick smör i. Låt puttra lite. Om du vill ha tjockare sås så häll i lite maizena utblandat med vatten.


Glaze

Blanda 2 msk honung, en halv finhackad chili, kinesisk soya, salt, peppar och 2-3 msk sweet chili sausce. Blanda väl.


Köttet

Kokade ytterfilen i stora bitar innan. Med salt, lök, buljong, morot allt man gillar. Den har sedan fått dra ett dygn ute i buljongen. Sen glacé och in i ugnen


Susanne Damberg, från Facebookgruppen "Köttkoma"

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Fields Wine Company.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page