top of page

Freixenet Cordon Negro Brut Organic

Freixenet Cordon Negro – ikonisk Cava från Spanien!


Det svenska folket älskar verkligen sin cava, och den numera klassiska Freixenet Cordon Negro är inget undantag. Årligen producerar Bodega Freixenet cirka 200 miljoner flaskor, varav hela en miljon av dessa exporteras till Sverige.


Om Freixenet Cordon Negro Organic
Freixenet Cordon Negro Organic är torr och fruktig Cava med delikata toner av medelhavsfrukter – persika, melon och ananas mot en bas av gröna äpplen, päron och pigg citrusfrukt. De fruktiga tonerna balanseras upp mot lätt rostade aromer från vinets flaskjäsning. Elegant avslut med pigg och fyllig mousse. Serveras vid 8-10 som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur, buffé, tapas eller till sallad.
Det har hunnit gå nästan 50 år sedan den idag ikoniska svartfrostade flaskan Freixenet Cordon Negro lanserades. Det var år 1974 och Cordon Negro blev genast en stor internationell succé som klassiskt stilbildande cava. En storfavorit som är lika populär nu som då med sin torra stil och fruktiga karaktär, ett utförande som än idag fortsätter att locka ny publik världen över.


4/5 poäng

Boxtoppen.se, 2023


4 plus

Aftonbladet, 2023


Guldmedalj

Dryckeslistan, 2023


FYND!

Munskänkarna, 2023


Sedan Freixenet Cordon Negro lanserades i Sverige 1986 har drycken varit en riktig storfavorit hos svenska konsumenter. Den eleganta svarta flaskan nylanserades 2021 som ett ekologiskt vin. Detta för att möta svenska konsumenters ökade efterfrågan på ekologiska produkter.


Namnet Freixenet kom från Pedro Ferrers smeknamn ”Freixeneda”, vilket egentligen var namnet på familjens gård och som betyder ”en plats där askträd växer”.

Hur framställer man då en klassisk cava? Enligt lag ska den ligga minst 9 månader på sin jästfällning innan degorgering. Freixenet Cordon Negro Organic ligger längre, nämligen mellan 12-15 månader. Cavan görs också enligt den traditionella metoden, det vill säga på samma sätt som till exempel champagne tillverkas i Frankrike. Det innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska. Detta är både det mest noggranna och dyraste sättet att framställa mousserande vin på.

Lanseringsdatum: 2 mars
Artikelnummer: 7738
Alkoholhalt: 11,5%
Restsockerhalt: 9g/l
Volym: 750 ml
Druvor: Parellada 40%, Macabeo 35%, Xarel·lo 25%
Producent: Freixenet
Pris: 109 kr


Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page