top of page

G.D. Vajra Langhe Rosso, 2021

Legendariska G.D. Vajra lanserar Langhe Rosso till fyndpris!


Nu lanserar den välrenommerade Barolo-producenten G.D. Vajra ett elegant och matvänligt rött vin från Langhe DOC gjort på de fantastiska druvorna Nebbiolo, Barbera och Dolcetto!

G.D. Vajra är ett familjeägt vinhus, beläget i vackra Piemonte i norra Italien. De är flerfaldigt hyllade för sina fantastiska Barolo-viner från några av områdets bästa vingårdar. Nu lanserar de en Langhe Rosso till fyndpris!


Vinet är gjort på utvalda druvor av Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Smaken är medellfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, körsbär, viol och rosor. Servera vinet vid 16–18 grader till klassisk bolognese på långkokt högrev, varm rotfruktssallad med ugnsrostad getost och honung, eller till italienska lagrade ostar.


I Langhe Rosso finner du ett otroligt vin till fyndpris, utmärkt till både vardag och fest. Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, då detta klassiska vinland erbjuder mycket vin för pengarna - både till smak och kvalitet.


”Langhe Rosso består av våra klassiska ursprungstypiska druvsorter. Vinet ger en fin introduktion till Piemonte-regionen och är perfekt till det italienska kökets smakrikedom.” – Aldo Vajra.


Sedan 1971 har G.D. Vajra varit pionjärer inom hållbar odling i Barolo, tack vare Aldo Vairas stora passion och respekt för naturen. Han skapar eleganta och generösa viner genom att använda sig av varsamma framställningsmetoder, och omsorgen om områdets biologiska mångfald visar sig tydligt i vinernas höga kvalitet. Idag drivs G.D. Vajra som ett familjeföretag, bestående av Aldo tillsammans med sin fru Milena och deras tre barn Guiseppe, Francesca och Isidoro.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page