top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Gato Negro Cabernet Sauvignon, 2021

Gato Negro Cabernet Sauvignon, 2021

GatoNegro vann guld i Vinordic Wine Challenge 2022 i kategorin Rött vin – 199 kr/3 liter.

Smaken är helt enkelt otroligt viktig för GatoNegro och det är därför man alltid kan räkna med ett välsmakande vin när man hittar en box eller flaska med den svarta katten. GatoNegro Cabernet Sauvignon har en mycket fruktig och ungdomlig smak med toner av svarta vinbär, björnbär, jordgubbar, vanilj tillsammans med en balanserad fatkaraktär. Kroppen är medelstor och tanninerna fylliga. Vinet har en lång eftersmak.

Doften har en fruktig karaktär med inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och fat. För att få ut maximal smak av detta vin så kan man servera det till en helgrillad fläskfilé med ungsrostad potatis och en rödvinsky. Eller varför inte en grillad entrecote med chimichurri till?


Viña San Pedro

Viña San Pedro är ett utav de största och viktigaste vinerierna i Chile och står för en signifikant stor del av landets vinexport. Grunden till San Pedro lades 1865 då bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano köpte mark i Curicó Valley för att odla vin på. Idag lägger man stora resurser och energi på att ständigt utveckla sina viner men också vitikultur, vinifiering och inte minst arbete kring miljö i samtliga led.


Art. nr 7564 | Gato Negro Cabernet Sauvignon BiB | 300 cl | ALK 13 % | 189 KR

Gato Negro Cabernet Sauvignon, 2021
Gato Negro Cabernet Sauvignon, 2021

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Mondowine.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page