top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Giacosa Fratelli Piemonte Barbera, 2020

Giacosa Fratelli Piemonte Barbera, 2020

Succéproducenten Giacosa Fratelli nu på exklusiv Bag in Box – “FYND!”


Giacosa Fratelli har med sina välgjorda viner fått många anhängare i Sverige. Nu finns chansen att för första gången testa en premium-Bag in Box från producenten med deras smakrika och välgjorda Piemonte Barbera DOC.


FYND!  – Jenny Asplund, Vinbörsen, mars 2022 – “En premiumbox i pris men även i smak vilket märks inte minst på eftersmaken som hänger kvar länge”


4,5/5 – Boxtoppen, mars 2022 – ”Ett utmärkt köp för den som vill upp en kvalitetsklass på boxen”


Giacosa Fratellis Piemonte Barbera är ett av de bästa exemplen på Barbera-druvans potential och är ett fruktigt, smakrikt och mycket matvänligt vin. Den inbjudande doften har inslag av mörka bär, körsbär, plommon och kryddor. Eftersmaken är lång med välbalanserade tanniner. Vinet passar utmärkt till en krämig risotto, pasta, pizza eller lagrade ostar.


Piemonte är en av världens mest välrenommerade vinregioner och har snabbt blivit en favorit bland svenska vinälskare. Bland de röda vinerna finns Barolo och Barbaresco som även kallas kungen och drottningen bland italienska viner. Hos i princip samtliga producenter hittas även Barbera, ett användbart vin till all sorters italiensk mat.


Giacosa Fratelli är baserade i Neive, i hjärtat av Langhe regionen i Piemonte. Vineriet grundades 1895 av Guiseppe Giacosa och har sedan dess drivits inom familjen. Fokus är på att låta respektive druva komma till sin fulla rätt och arbeta med ett hållbart fokus genom bland annat solpaneler, eliminering av bekämpningsmedel och ta hand om regnvatten samt skogarna runt vingårdarna.


Område: Piemonte Barbera

Druva: 100% Barbera

Alkoholhalt: 13,5%

Pris: 279 kr

Doft: fruktig doft med inslag av röda och mörka bär och örter

Smak: röda och mörka bär, mineral och kryddor

Passar till: charkuterier, pasta, ostar och rätter av nöt- eller lammkött

ART NR 55132 | GIACOSA PIEMONTE BARBERA 2020 | 3000 ML | 13,5% ALK | 279 KR

Giacosa Fratelli Piemonte Barbera, 2020
Giacosa Fratelli Piemonte Barbera, 2020

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Fields Wine Company.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page