top of page

Governo Armatura 2019

Toscanas dolda skatt ”Governo” tillverkad på torkade druvor - 95 kr! 


Den här smakrika och generösa stilen på röda viner får man fram genom en unik gammal vinmakningsmetod som härstammar från 1400 - talets Toscana. Det knep man använde sig av i vinmakningen var att låta vinet jäsa två gånger! Den första alkoholjäsningen var klassisk medan man vid den andra jäsningen låtit tillsätta torkade Sangiovese-druvor. 


Den andra jäsningen ger vinet den kraftiga, koncentrerade och smakrika upplevelsen, denna historiska metod heter ”Governo” och har nu återupptäckts av vinmakarna i regionen. Trots denna gryende trend så är den årliga produktionen av ”Governo” fortfarande relativt liten men ökar stadigt då efterfrågan världen över växer för varje år. 


SMAKBESKRIVNING 

Hur smakar då denna Governo undrar ni? Såklart fullproppad med solmogna mörka körsbär, därtill snygga lager av mörk choklad, kryddor och fat i en generös, lång och balanserad stil med ett härligt djup. Vinet blir en mycket trevlig upplevelse som det är rakt upp och ner men även ett riktigt bra allroundvin till allehanda smakrik mat. 


PASSAR TILL 

Servera Armatura Governo till smakrika mustiga vegetariska rätter, grillade kötträtter, lagrade hårdostar eller som ett spännande vin i en vinprovning. Vinet kostar 95 kronor, priset innebär att det är det ”billigaste” (om det nu är av intresse) Governo-vinet på Systembolaget. 


Denna generösa, kraftiga och matvänliga italienska nyhet hittar du i beställningssortimentet, vinet finns ännu inte på hyllan i butik.

Caslaforte-flaska.jpg

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

bottom of page