top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Gremillet Tradition Extra Brut

Gremillet Tradition Extra Brut

Nu lanseras Champagne Gremillet Tradition Extra Brut från den ambitiösa och familjeägda firman Gremillet i södra Champagne. Familjen Gremillet har odlat vin sedan 1800-talet och sedan 70-talet producerar man Champagne under sitt familjenamn.

Denna friska och snustorra Champagne är tillverkad av de tre klassiska Champagnedruvorna; Pinot noir Chardonnay och Pinot meunier, endast den så kallade ”första pressningen” har använts.


Druvorna skördas från ekologiska vingårdar, faktum är att ekologisk Champagne är väldigt ovanligt då så lite som 2% av den årliga totala champagneproduktionen är ekologisk!


Champagne Gremillet Tradition Extra Brut har lagrats ca 24 månader på sin jästfällning, minimikravet i Champagne är 15 månader. Extra Brut betyder att det är minsta möjliga sockerhalt i Champagnen, i detta fall ligger sockernivån strax under 6 gr per liter, alltså ca hälften mot vad du har i en s.k Brut Champagne.


Champagnen kan drickas redan nu men för dig som gillar att följa hur Champagne utvecklas så kommer denna ekologiska Champagne att fortsätta utvecklas under 5 - 10 år.


Detta exklusiva vin har en mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. Vinet har en elegant mousse samt en snustorr och frisk aptitretande avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur, just en Extra Brut är perfekt till naturella ostron.

ART NR 50287 | Gremillet Tradition Extra Brut | 750 ML | Pris 299 kr | Alk 12,5%

Gremillet Tradition Extra Brut
Gremillet Tradition Extra Brut

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Urban Wines.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page