top of page
240-glass-of-wine-outline.gif
Hardys Crest

Hardys Crest

Hardys Crest är ett elegant och välbalanserat vin med smak av mörka körsbär, svarta vinbär samt vanilj och läder. South Eastern Australien har ett klimat som är välanpassat för att odla druvor, med varma sommardagar och massvis av solsken. Detta gör att druvorna kan nå full mognad och smak och socker maximeras.


Vinet kan drickas som aperitif men passar även väl till vegetariskt eller till rätter av fläsk- eller lammkött.


Om producenten

Hardys Wine Company grundades 1853 av Thomas Hardy. Hans vision, att "tillverka kvalitetsviner som prisas och uppskattas världen över", lever kvar än idag. Den allra första årgången buteljerades 1857.

Sedan dess har fem generationer av familjen Hardy ägnat sig åt bibehålla samma passion och pionjäranda. Idag, mer än 160 år senare, anses Hardys vara, inte bara en av Australiens, utan en av världens ledande vinproducenter.

Företaget producerar vin i alla prisklasser där kvalitet alltid är den viktigaste faktorn. De har lyckats genom att kombinera traditionella metoder med modern teknologi och samtidigt bibehålla en starkfokus på råvarans kvalitet.


Smakbeskrivning

Mogna mullbär, svarta vinbär, toner av vanilj och läder samt salvia samt svartpeppar. Vinet har en fin tanninstruktur, med balanserad syra och kvardröjande toner av choklad och körsbärs som ger ett silkigt avslut.

ART NR 51582 | Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot | 1500 ML | Pris 102 kr | Alk 14%

Hardys Crest
Hardys Crest

Detta dryckestips är ett betalt annonssamarbete med importören Solera Sweden AB.
Upplägget är i enlighet med sveriges alkohollagar samt KO’s riktlinjer.

bottom of page